"PKK ne zaman 100 katırla gelmiş"

"PKK ne zaman 100 katırla gelmiş"

Uludere'deki bombardımandan sağ kurtulan tek kişi olan Servet Encü yaşadıklarını anlattı.

Türkiye - Irak sınırında terörist zannedilen 35 gencin savaş uçaklarının bombardımanında yaşamını yitirmesinin şoku sürerken, saldırıdan kurtulan tek kişi olan Servet Encü, bir gün önce de aynı bölgeden 100 katırla mazot getirdiklerini anlattı.

HERONLAR İSTESEYDİ GÖRÜRDÜ

Akşam'dan Selim Yalçın'ın haberine göre; 'Heronlar isteseydi katırlardaki yükü görürdü' diyen Encü, 'Bu iş bizim tek işimiz. Ben bugün gitmesem yarın giderim. Yani bir köy gitmese diğer köy gider. Bu işi babamız yapmış, dedemiz yapmış. Bu gelenek yüz yıldır devam ediyor. O yol PKK yolu değildi. Sadece ticaret yoluydu, sadece biz kullanıyorduk. PKK hiç bir zaman 100 katırla gelmez. PKK, ancak 6 -7 katırla gelir' dedi.

"ASKERLER YOLUMUZU KESTİ"

Encü olay anını da şöyle anlattı:

'Kaçak mazotla dönerken köylüler 'asker yolu tuttu' diye bize telefonla haber verdi. 'Bizde silah falan yok iki bidon mazot var' dedik, köylülerin sözünü dinlemedik ve yolumuza devam etik. Askerler yolumuzu kesti. Geri dönmeye başladık. Bu esnada F16 jetleri bizi bombaladı. Arkadaşlarım hepsi öldü. Aramızda 5 metre mesafe vardı, sadece ben sağ kurtuldum. Bir arkadaşımız yaralandı ikisi de geri Irak tarafına kaçtı. Üç sefer bombalama oldu. İlk bombalamada gruptan yarısı ölürken, diğer grup kendini kayalıkların arasına sakladı ve ikinci bombalamada kayaların altında ezildiler. Kazma kürekle çıkardık.'

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.