Uluslararası Üniversiteler Konseyi Kurucu Başkanı Azizoğlu, yüksek öğretimle tüm coğrafyaya katkı sunduklarını söyledi

Uluslararası Üniversiteler Konseyi Kurucu Başkanı Azizoğlu, yüksek öğretimle tüm coğrafyaya katkı sunduklarını söyledi

Uluslararası Üniversiteler Konseyi (IUC) Kurucu Başkanı Orhan Hikmet Azizoğlu, yüksek öğretim vasıtasıyla bölgede birlikte yaşama kültürünü...

ERBİL (AA) - Uluslararası Üniversiteler Konseyi (IUC) Kurucu Başkanı Orhan Hikmet Azizoğlu, yüksek öğretim vasıtasıyla bölgede birlikte yaşama kültürünü geliştirdiklerini ve coğrafyaya katkı sunduklarını belirtti.

IUC Kurucu Başkanı Azizoğlu, Irak'taki temasları kapsamında ülkedeki çeşitli üniversite rektörleriyle Erbil'de bir araya geldi.

Azizoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Irak'taki devlet üniversitesi rektörlerinin tamamına yakının üyeleri olduğunu ve IUC'nin kuruluşundan itibaren ilgili kurullarda da görev aldıklarını dile getirdi.

Bugünkü toplantıda IUC'nin ocak ayında Bağdat ve Erbil'de düzenlediği göç konulu çalıştayların sonuçlarını gözden geçirdiklerini belirten Azizoğlu, şöyle konuştu:

"Türkiye, coğrafi paydaşı olduğumuz tüm ülkelere çok büyük katkı sunuyor. Biz de kurucu Cumhurbaşkanımız Mustafa Kemal Atatürk'ün söylediği, 'Yurtta sulh, cihanda sulh' felsefesini şiar edindik. Çalışmalarımızla, yüksek öğretimle tüm coğrafyaya katkı sunmaya devam ediyoruz."

Azizoğlu, üye üniversiteler arasında akademik işbirlikleri ve çalışmaların yanı sıra kültürel faaliyetler de gerçekleştirdiklerini dile getirdi.

Bölgede daha fazla Türk Dili ve Edebiyatı Bölümleri açma çalışmaları olduğuna işaret eden Azizoğlu, "Tüm coğrafyada birlikte yaşama kültürünü, yüksek öğretimle, akademisyenlerle, entelektüellerle geliştiriyoruz." ifadesini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.