O ölümler Ergenekon'dan çıktı

O ölümler Ergenekon'dan çıktı

Ümit Sayın, ASELSAN’daki şüpheli ölümlerle ilgili konuşmak istediğini, ancak bazı generallerin susmasını söylediğini anlattı.

ASELSAN’daki şüpheli ölümlerle ilgili soruşturma kapsamında tutuksuz yargılanan Ergenekon sanığı Ümit Sayın’ın ‘şüpheli’ sıfatıyla ifadeye çağrılması, dikkatleri 1. Ergenekon iddianemesindeki Ümit Sayın-Emin Gürses konuşmasına çekti.

O dönem Adli Tıp Enstitüsü’nde çalışan Doç. Dr. Ümit Sayın kendisi gibi Ergenekon’un tutuksuz sanığı olan Emin Gürses’e telefonda “ASELSAN’daki ölümlerden biri kesin cinayet, Adli Tıp da öyle diyor. Ama ASELSAN’daki paşalar bana konuşma dediler. Beni çağırıp brifing istediler” demişti.

Ankara’da savcıya ifade verecek

ASELSAN’da görevli mühendisler Hüseyin Başbilen, Halim Ünsel Ünal ve Evrim Yançeken peş peşe ölmüştü. Üç mühendisin sır dolu ölümü için intihar denilmişti. Yıllar sonra savcılığın ulaştığı yeni bulgular ve bilirkişi raporu Başbilen’in ölümünün cinayet olabileceği şüphesini doğurdu. Başbilen’in ölümünden sonra Aselsan santralı üzerinden görüşmeler yapan bir isim dikkat çekti. O dönem İstanbul Üniversitesi Adli Tıp Enstitüsü’nde çalışan Ümit Sayın. Sayın’ın ismi HTS kayıtlarında çıkınca savcılık ‘şüpheli’ sıfatıyla Sayın’ı ifadeye çağırdı.

Sayın’ın önümüzdeki günlerde savcıya ifade vermesi bekleniyor.

İntihar süsü verilecek yöntemler

Savcılık tarafından yürütülen soruşturma kapsamında Ergenekon davasının 1. iddianamesi mercek altına alındı ve Sayın’ın ASELSAN intiharlarıyla ilgili iddiaları ve telefon tapeleri delil sınıfına konuldu. 1. Ergenekon iddianamesinde11.01.2008 tarihinde X bayan Sayın’a “Kanal ..den arıyorum da şimdi F.A.programa başlayacak. ASELSAN ile ilgili konuyu işlemeyi düşünüyor. Emin Gürses ile konuştum biraz önce o da konuğumuz olacak herhalde ve sizin adınızı verdi. Hani bu konularda çok uzman olduğunuzu söyledi” dediği Sayın’ın da “Ben şu sıralarda televizyon programlarına pek katılmıyorum, çok sağ olun” dediği belirtildi. Aynı gün Emin Gürses ile Ümit Sayın arasındaki konuşmalar şöyle:

ASELSAN’DAKİLER RAHATSIZ OLDU

- GÜRSES: Deniyor ki bu çocuklar durup dururken intihar etmediler. Bunları belli bir hazırladılar intihara yani.

- SAYIN: Öyle yöntemler var. İNFRATEST duyulmayan eşik altı seslerle, mikrodalgalarla var öyle yöntemler.

- GÜRSES: Şimdi onun için ben onları size yönlendirdim. Benim anladığım bir konu değil ki.

- SAYIN: Ben cinayet olduğunu düşünüyorum bunların. Adli Tıp Kurumundakiler de öyle düşünüyor.

- GÜRSES: He ama üç tane cinayet arka arkaya olunca, nasıl oluyor diye şüpheleniyorlar.

- SAYIN: Bir tanesi bir tanesi en azından cinayet olarak düşünülüyor. Kesin deliller varmış ellerinde Birinci Kurulun. ASELSAN’daki paşalarla konuştum. (...) ASELSAN’daki paşalar rahatsız oluyorlar bu konudan. Yani ASELSAN yönetim kurulundakiler.

- GÜRSES: Paşalar niye rahatsız oluyor, incelesinler. Doğru iş yapsınlar sen ne yapacaksın paşaları.

- SAYIN: Valla geçen yıl beni çağırdılar aslında o cinayetlerden sonra. Bilemezliğin kontrolüyle ve de bu İNFRATEST ile ilgili bir sunum yaptım orda yönetim kuruluna. İnsanlarda işte depresyon, intihar şey ağır psikolojik bozukluklar yapmanın mümkün olduğunu kanıtlarıyla ve görsel materyalleriyle anlattım filmlerle. He kafalar karıştı da. Onlar Aselsan’daki olayı intihar diye yorumluyorlar.

Eşref Bitlis olayı kesinlikle suikast

- GÜRSES: Bunlar Eşref Bitlis’in ölüme de sebep.

- SAYIN: Evet doğrudur. Bitlis olayı kesin suikast.

- GÜRSES: Ona bile kaza diyorlar hala. Rapor da veren işte o Tümgeneral. Bu var ya ASELSAN’da konuşan paşanın...

(Kaynak: Star Gazetesi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.