Ümmet coğrafyası ayakta: Türkiye düşerse biz de düşeriz

Ümmet coğrafyası ayakta: Türkiye düşerse biz de düşeriz

Mazlumların kara gün dostu Türkiye'ye teşekkür ve dua geldi. Sudan'da yüzlerce kişi Türkiye ve Erdoğan için dua etti.

Suriye ve Irak'tan gelen yüz binlerce mülteciye kucak açan Türkiye, daha uzaktaki yardıma muhtaç ülkelere de elini uzatmaktan geri durmadı. Filistin, Kuzey Afrika, Doğu Afrika, Bosna, Arakan bunlardan sadece birkaçı. İşte o mazlumlar yapılan yardımı unutmadı; Filistin'de Başbakan ve HAMAS Lideri İsmail Haniye, Türkiye'ye teşekkür etmişti. Sudan’ın Darfur kentinde de toplanan çok sayıda Müslüman, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Türkiye için dua etti.

 

TÜRKİYE VE ERDOĞAN İÇİN DUA

Sudan’ın Darfur kentinde toplanan çok sayıda Müslüman, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Türkiye için dua etti. Türkiye’nin hiçbir zaman yardımını esirgemediği Darfurlu Müslümanlar bir araya gelerek, bir din aliminin “Ya Rabbi, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı her türlü bela ve musibetlerden koru. Ona ve aile fertlerine hayırlı uzun ömürler ihsan eyle. Dertlerine şife ver” şeklindeki dua etti. Toplanan kalabalık gür edayla, hep bir ağızdan “Amin” dedi.

 

Duada Türkiye ve Türk halkını unutmayan Sudanlılar, “Allahım, Türkiye’yi ve Türk halkını içinde bulundukları maddi ve manevi sıkıntılardan feraha kavuştur” diye du etti.

 

HANİYE'DEN TÜRKİYE'YE TEŞEKKÜR

Filistin Başbakanı ve HAMAS İslami Direniş Hareketi liderlerinden İsmail Heniyye, Gazze'de düzenlenen toplu düğün töreninde Türkiye'ye, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, Başbakan Davutoğlu'na, TİKA'ya ve İHH İnsani Yardım Vakfı'na teşekkür etmişti.

Haber 10

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.