Erbakan'dan Mataracı'ya "Sen Düştün Şeytanların YANINA"

Erbakan'dan Mataracı'ya "Sen Düştün Şeytanların YANINA"

Gümrük ve Tekel Eski Bakanı Tuncay Mataracı, Erbakan ile olan cezaevi anılarını anlattı. "Cezaevine girmemde hayır varmış. yolumuzu bulduk.

 

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Rize Şubesi tarafından Eski Başbakan ve Saadet Partisi Eski Genel Başkanı Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın vefatının 2. yılı dolayısıyla düzenlenen“Necmettin Erbakan’ı Anma ve Anlama” programına katılan Gümrük ve Tekel Eski Bakanı Tuncay Mataracı, programda söz alarak Erbakan ile hapishane yıllarındaki anılarını anlattı. Mataracı konuşmasında, cezaevinde iken Erbakan'dan helallik istediğini ifade ederek helallik isterken Erbakan'ın kendisine 'Mataracı, Senin yerin sapın yanlış dedi. Senin sapın yerin bizim tarafımızdır. Sen düştün şeytanların yanına dedi. Ben seni affettim hakkım helal olsun dedi'ğini kaydetti. Bu sözler salonda büyük alkış kopmasına neden oldu.

tuncay-mataraci-erbakana-rizede-anma-programinda.jpg

İsmail Kahraman Kültür Merkezinde düzenlenen programa Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Rize Şube Başkanı Fahri Alkan, Saadet Partisi Eski Genel Başkan Yardımcısı, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Arif Ersoy, Gümrük ve Tekel Eski Bakanı Tuncay Mataracı, Saadet Partisi (SP) GİK Üyesi Cemil Çolak, SP Genel Merkez Rize İl Müfettişi Mehmet Akif Zerdeci, Kendirli Belde Belediye Başkanı Salih Uzun, SP Rize İl Başkan Vekili Ensar Özçelik, MÜSİAD Rize Şube Başkanı Mahmut Dabak, ASKON Rize Şube Başkanı Mehmet Emin Dilsiz, Şuurlu Öğretmenler Derneği (ÖĞDER) Rize Şube Başkanı Yusuf Kocabey, Evrensel Hafızlar Derneği (EHD) Rize Şube Başkanı Ali Kalender, Saadet Partililer ve vatandaşlar katıldı.

erbakana-rizede-anma-programi-1.jpg

Programda konuşan Mataracı, Erbakan ile cezaevinde 11 aya yakın beraber bulunduğunu kaydederek şuınları kaydetti: "Bu gece burada toplanmamıza vesile olan çok değerli muhterem hocamız Prof. Dr. Necmettin Erbakan'dır. Kendisi ayrı bir siyasi partinin lideri, bendenizde bildiğiniz gibi ayrı bir partinin il başkanlığını yıllarca burada yaptım. Cenabı Allahım öyle nasip ettiki ikimizi de bir arada hürriyetleri elinden alınmış dört duvar arasında bir çatı altında yaşattı. Kendisiyle orada bulunduğumuz süre içerisinde yanılmıyorsam 10 ay, yine Allah selamet versin çok değerli Eski Diyanet İşleri Başkanı Hocamız Lütfi Doğan Beyefendi imamlık yapıyordu. 5 vakit namazda aynı safta 10 ay veya 11 aya yakın bir süre beraber ibadet ettik. Bu arada ben Erbakan Hocamıza 'Hocam siyasette insanlar birbirlerine çok iftiralar yapıyorlar, yaptı da bendeniz de bazı meydanlarda büyüklerimizin bize intikal ettirdiği üzere işte ikindiyi 5 vakit kılar hakikatle hiçbir gerçeği olmayan bir takım şeyler söylediler. Bunları bizde cenabı hak biliyor söyledik. Şimdi ikimizde burada dört duvar arasındayız. Ben sizden bir helallik rica ediyorum dedim. Bana hakkınızı helal edin. Sizi tanımadan meydanlarda böyle bir takım şeyler söylemiş olabilirim oldu da.'

tuncay-mataraci-erbakana-rizede-anma-programinda-2.jpg

Bana Mataracı dedi. Seninki hiçbir şey değil. Senin yerin sapın yanlış dedi. Senin sapın yerin bizim tarafımızdır dedi. Sen düştün şeytanların yanına dedi. Ben seni affettim hakkım helal olsun dedi. Tabi bu arada her hafta sonu ailelerimiz bize yemek yapıp getiriyorlardı. Değerli hemşerilerimiz gayet iyi bilir. Bizim içli pilavımız vardır meşhur. Hatta çok muhterem yine kendisine çok saygı duyduğum Recai Kutan Beyefendi Allah selamet versin kulakları çınlasın. O yazdığı anılarda da işte Mataracı'nın ailesinin getirdiği hamsili pilavların tadı damağımızda diye ifade kullandı kitabına bile geçmişti. Rahmetli bana o hafta hamsili pilav bol gelsin derdi. Derdim ona hocam yine bol gelecek diye. Ama ne yazık ki her canlı ölümü tadacaktır. Nur içinde yatsın ülkemizin yetiştirmiş olduğu nadir siyaset adamlarından büyük insan, büyük lider nur içerisinde yatsın. Böyle 11 ay beraberliğimiz oldu. Ve ben aslında Kur’an-ı Kerimi annem hafızdı. Orada da çok değerli Lütfü hocamız sayesinde onlardan bir şeyler kapmaya çalıştık. Hani hepiniz bilirsiniz belki ben yanlış söylüyorsam sonra kusura bakmayın. Bazı şer vardır hayır gibidir. Hayrın sonu şer olur şer bildiğimiz hayır olur. Demek ki bizim oraya girmemizde hayır varmış yolumuzu bulduk. Allaha çok şükürler olsun 95’te haccımı yaptım. 8-9 defa da umre yaptım. Halen gönlümüz de oradadır. İşte böyle değerli insanların değerli devlet adamlarının yokluğunu bu ülke çekiyor ama inanıyorum ki geriden gelen nesil onları aratmayacaktır. Tekrar nur içinde yatsın. Burada bulunan muhterem hanımefendileri muhterem beyfendileri en kalbi duygularımla selamlarken nur içinde yatsınlar ruhları için el Fatiha.

tuncay-mataraci-erbakana-rizede-anma-programinda-3.jpg

erbakana-rizede-anma-programi-2.jpg

tuncay-mataraci-erbakana-rizede-anma-programinda-1.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.