UMUDUN ADIYIZ DERNEĞİ

UMUDUN ADIYIZ DERNEĞİ

Kayalıbağ Mhl. Avukat Kemal Tekerek Sokak Lütfiye Akkan İş Hanı No: 19/1 B: 5 Seyhan Adana’da bir Umut doğdu.

‘Umut Biziz’ düsturuyla 2015 yılından bu yana gönüllülük esası ile gerçekleştirdiği faaliyetlerini; 03.03.2023 tarihinde Genel Merkezi Adana Seyhan’da bulunan ve 01-038-145 kütük numarası ile Adana Valiliği onaylı resmi olarak Umudun Adıyız Derneğinin doğumu gerçekleştirilmiştir.

Umudun Adıyız Derneği resmi olarak faaliyete geçtiğinden bu tarihe kadar hayatlara dokunmaya devam etmiş ve devam edecektir inşallah.

Umudun Adıyız Derneği çatısı altında pek çok konuya yer verildiği görülmektedir. Gönüllülük esaslı bir yapılanmayı öncelik alarak genellikle bağış sistemi ile Umudun Adıyız Derneği kıymetli hayırseverlerin fiili ya da maddi destekleriyle daha da büyüyeceği inancı hakimdir.

Dernek Başkanı Sn. İnci Haznedar ile dernek hakkında röportajımızda; ‘Dernek olarak amacımız; Savaş, sel, deprem, hastalık, salgın, zulüm, açlık ve susuzlukla mücadele eden insanlara gerekli yardımların hızlı bir şekilde ulaştırılması adına kurulmuş olan bir dernektir. Karşılık beklemeden iyilik yapma ve yardımlaşmaya öncülük etme amacıyla yola çıkmıştır.’

Derneğin faaliyet alanlarının muhtaç ve mağdur canlılar olduğuna dikkat çekerek;

‘Derneğimiz, dünyanın neresinde olursa olsun zulme maruz kalmış, yurtları ellerinden alınıp mülteci durumuna düşürülmüş, felakete uğramış, tabii afet, sağlık gibi sebeplerle mağdur olmuş; maddi ve manevi dertlerden muzdarip tüm insanları insani yaşam seviyesine ulaştırmak ve bu insanların eğitim ve gıda başta olmak üzere maddi ve manevi dertlerine çare olabilmek için çalışmaktadır. Merkezi Adana olan ve gönüllülük esası ile ilk çalışmaya başladığı dönemlerde sayısız yardım faaliyetlerinde bulunan derneğimiz kısa süre içerisinde her alanda yardım etmeye başlamıştır. Bu yardımları yapmak için yıl boyu çalışan derneğimiz gücünü ise Türkiye geneli ve yurt dışındaki hayırsever vatandaşların yapmış oldukları bağışlardan almaktadır ve destekleriniz ile büyümeye ve yeşermeye devam ediyor. Derneğimiz; amacı doğrultusunda değerlendirilmek üzere her türlü kurban bağışı kabul eder, yurtiçi ve yurt dışında kurban organizasyonları yapar. Ayrıca, Ramazan Ayı ya da yılın 12 ayı her türlü ayni ve nakdi tüm bağışları; (iftar, zekat, fitre ve fidye bağışları, her türlü kurban bağışları, gıda paketi bağışları, Kur’an-ı kerim bağışları, giyim paketi bağışları, ekmeklik un bağışları, bebek bezi paketi ve hijyen paketi ve erzak paketi, kitap, geçim kaynağı bisiklet bağışları, sünnet yardımları, kışlık kömür ve odun bağışları, sadaka yardımları, sağlık malzemesi yardım bağışlarını, yetim aylığı bağışlarını, salgın hastalık ve sağlık) kabul eder. Gelen bağışları ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak için yurtiçi ve yurtdışında organizasyonlar yapar, iftar programları tertip eder.’

diyerek devam ediyoruz röportajımıza Sn Haznedar ile;

‘Yaptığımız bu çalışmalarla mağdur ve yoksulların biraz olsun gülmesini hedefliyoruz. Ayrıca bizim aracılığımızla bağışta bulunan kişilerin iyilik yaparak sevap kazanmalarına ön ayak oluyoruz. İslam dininin gereği olan yardımlaşmanın ve yoksula ve mağdura el uzatmanın gereğini yerine getirmeye çalışıyoruz. Siz de hiç tahmin etmediğiniz bir şekilde birilerinin hayatına dokunabilir ve hayata tutunmalarına katkı sunabilirsiniz. Umut Biziz sloganıyla yola çıkan Umudun Adıyız Derneği olarak gönüllü faaliyetlerde bulunuyoruz. Gerçekleştirdiğimiz yardım ve bağışların tamamen gönüllülük esasına dayanmasına önem veriyoruz. Gönüllü faaliyetlerimizi yardım ve bağışta bulunmayı kendi rızaları ile isteyen kişilerin gönderdikleri bağışları kullanarak gerçekleştiriyoruz.

Son söz olarak ‘Hayatımızın her evresinde her birimizin başına gelebilecek durumlar için bir tuğla da bir sevgi eli de biz uzatalım diyen herkesi Umudun Adıyız Derneği’mizin çatısı altında bir olmaya, ailemize katılmaya kocaman bir aile olmaya bekliyoruz. Tüm ihtiyaç sahiplerinin yardım alabilmesi için çalışmalar yapan derneğimizin gönüllü faaliyetlerine katkı sağlamanız mümkündür. Ayrıca aldığımız bağışların bir havuzda toplanmasını sağlıyor ve bağış konusu olan ürünlerin hazırlanması da gönüllü çalışanlarımız vasıtasıyla gerçekleştiriyoruz. Bu sayede bağışların gönderilmesi ve yetim, öksüz veya savaş mağdurlarına gönüllü kişiler tarafından ulaştırılmasını sağlıyoruz.

Üyeliklerimiz; e-devlet üzerinden, bizzat iletişim numarasını arayarak ya da web sitemizdeki formlar üzerinden yapılabilmektedirler. Dernek web sitemizde https://umudunadiyiz.online/ tüm çalışma alanlarımız gösterilmektedir. Bu röportaj için sizlere de çok teşekkür ediyorum. Ramazanımız hayırlı olsun rabbim sağlıkla hepimizi bayrama ulaştırsın inşallah. Baki selamlarımla ’

Umudun Adıyız Derneği başkanı Sn. İnci Haznedar hanıma bu röportaj ve için çok teşekkür ediyoruz. Yolunuz açık, hayrınız hayırseverlerinizle kabul olsun inşallah.

Sizi bu kutlu görevde gönüllü olarak Umudun Adıyız Derneği’nde yer almaya davet ediyoruz.

Dernek İletişim Bilgileri

Telefon numaramız : 05535920255

E-posta adresi: info@umudunadiyiz.online

Dernek Web Sitesi: https://umudunadiyiz.online/

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.