Ünal Aysal transfer hedeflerini açıkladı

Ünal Aysal transfer hedeflerini açıkladı

Başkan Ünal Aysal, kongre öncesi kulüple ilgili merak edilenleri açıkladı.

LİG TV'de Şansal Büyüka'nın sorularını yanıtlayan Aysal, özellikle transferlerle ilgili önemli açıklamalar yaptı.

İşte Aysal'ın açıklamaları:

"Daha iyisini yapmak için kongre kararı aldık. Görünmeyen başarısızlıklar da vardı. Onları da kapatmamız lazım. Önümüzdeki sene benim için çok önemli. Görünmeyen konulardaki başarıyı yakalamak istiyorum. Gelen ekibin profili daha destekçiydi. Ben sabırsız bir insanım. Başarıyı sürekli hale getirmek önemli. Kurumsal yapımızdaki başarıyı yakalamamız lazım. Bunu yapamazsak sportif başarıda süreklilik olmaz. Yeni ekip bu kısım işi daha iyi yapacak."

"GENÇLERİN ÖNÜNÜ AÇABİLİRİM"

"Kulüp içi demokrasilerde desteğiniz fazlaysa daha başarılı olursunuz. Galatasaray tarihinin en yüksek oyuyla seçildim. Görünen bir başarı yakaladık. Cesur kararlar alıp ilerledik. Yeni bir test var. Bu testte Galatasaray üyeleri aynı şeyi yapmazsa bu kadar cesur ve atak davranamam. Benim endişem seçilmemek değil. Tabanımın bana ne kadar destek vereceği önemli. Bu kongrede üyelerin bana olan inancını göreceğiz. Bütün kurullar yeni baştan seçildi. Görev süresi 3 yıl. Düşündüğümüz şeyleri 1 senede yaparsak, o zaman seçime gidebiliriz. Galatasaray'a bazı vaatlerle geldim. Amacım bunları gerçekleştirmek. Sonra gençlerin önünü açabilirim."

"BEN DE YORULDUM"

"Ali Dürüst pırıl pırıl ve deneyimli biri. 'Sen organize ol ben de sana destek vereyim' demiştim. Ama 'Hazır değilim' cevabını aldım. Ali Dürüst ileride bu göreve layık birisi. Yorgunluk hepimizde var. Moral yorgunluğu var. Ama işte bunun için bu oylara ihtiyacımız var. Bu oylar bize dinamizm getirecek."

"HOCANIN ONAYI OLMADAN..."

"Kurumsallıkta bayağı bir ilerledik. Mekanizma kuruldu. Önemli olan bunun tıkır tıkır işlemesi. Burada insan faktörü araya giriyor. Arkadaşlarım geçmiş dönemde ellerinden geleni yaptılar. Ama bundan sonraki dönem daha yüklü bir dönem. Ciddi bir destek gerekiyor."

"Yöneticilerin kartviziti gibi kullanıldı transferler yıllardır. Yönetici geri planda kalır, görevini yapar. Fatih Hoca'nın onayı olmadan hiçbir iş yapılmaz."

"HOCANIN KİMSEYE İHTİYACI YOK"

"Florya'da oturan herkes yalnızdır. Bir sürü mesuliyeti vardır. Bütün bu işin başında Fatih Hoca var. Hocanın Florya'da fazla kimseye ihtiyacı yok. Fatih Hoca'nın yanında bu tip desteğe, hiçbir yöneticiye (Abdurrahim Albayrak ve Ali Dürüst'ten bahsediliyor) ihtiyacı yok. Ekip olarak destek verirsek o da başarılı olur. Dünyanın hiçbir yerinde futbol şubesi yok. Bazı işler ne kadar sisteme göre giderse o kadar başarılı olunur."

"BAŞARISIZ OLAN GİDER"

"Fatih Hoca'nın 1 sene daha sözleşmesi var. Şimdiden hocamızın 3 sene daha sözleşmesini uzattığımızı düşünebilirsiniz. Her sene şampiyon olacağız diye bir şey yok. Ciddi bir başarısızlık varsa ben de, hoca da gidebilir. Ama şu an başarılıyız."

"MELO HER AN BİTEBİLİR, FARFAN LİSTEDE"

"Melo ve Carlinhos transferleri bitebilecek konumda. Ama elimizdeki yabancı kontenjanını iyi kullanmamız lazım. TFF'nin yabancı kararını ele alması lazım. Farfan ile ilgileniyoruz. Ben futboldan anlamam. Ama Riera başarılı bir sezon geçirdi. Riera pahalı bir oyuncu. İlla onu göndermek istiyoruz diye bir şey yok. 1 sene daha kontratı var. Bu kontratı da başka yerde bulamaz. Bence kalıcı. Elmander bize ilk sene çok faydalı oldu. Geçen sezon talihsiz bir sakatlık geçirdi. Elmander çok rahat kulüp bulur. Biz onun iyililiğini istiyoruz. Başka kulüpler ondan faydalansın istiyoruz. Amrabat'ın kiralık olarak yollamam."

"UMUT'U TAKIMA KATMAK İSTİYORUZ"

"Umut Bulut'u bir şekilde takıma katmak istiyoruz. Gökhan İnler ile hocamız ilgili. Başka çok iyi yabancılarla da ilgileniyoruz. Kerim Frei da listede. Sneijder'i satmam. Quaresma ile ilgilenmiyoruz. Arda'yı gönderdik ama gönlümüzden silmedik. Döneceği yer Galatasaray. Onu her zaman isteriz. Cenk Tosun ile girişim yok."

"YABANCI KARARI DEĞİŞMELİ"

"TFF'nin yabancı kararı aklın alamayacağı bir karar. Para verdiğiniz futbolcu tribünde oturur mu! Hiçbir kulüp bu kadar zengin değil. Tribünde oturtacağımız futbolcuya para veremeyiz. AVrupa'da böyle bir şey yok. Almanya'da 16 yabancı bulundurabilirsiniz kadronuzda."

"Birçok ülkede alt yapı çalışmalarına imza atacağız. Tigana ismi hiçbir zaman gündemde olmadı."

"Yıldırım Demirören ile dün bir kahve içtik. Bilgi kirliliği var. Başkan 'Geçen sene Kulüpler Birliği bana geldi, ricacı oldu' dedi. İnanmamak mümkün değil. Refik Arkan'a sordum. 'Ben böyle bir şey hatırlamıyorum' dedi. Başkan'a 'Böyle şeyleri yazılı belgeyle yapalım' dedim. Bütün kulüpler TFF'ye başvurdu. 'Böyle bir şeyi yürütemeyiz' dediler."

"FEDERASYONU BİZ SEÇİYORUZ"

"Federasyonu biz seçiyoruz. Kulüplerin menfaati için var. Futbolu kulüpler yönetir, federasyon süpervize eder. Avrupa'da kulüpler birliği holding şeklinde yapılaşmıştır. Federasyon sadece alt yapı, milli takım ve disiplin olaylarına bakar. Türkiye'de bazı şeyleri bir türlü yapamıyoruz. Yeniden yapılanma yapılırken kulüplerin Avrupa'da zarar görmemesi lazım. Federasyon elindeki bir şeyi istemiyoruz ki. Bu yükü boş yere taşıyorlar. Yabancı sayısının yeniden düzenlenmesi lazım. Federasyonun akılcı, uzlaşıcı bir formül aramaya hazır olduğunu gördüm. Hep beraber bir formül bulacağız. Siyasi otoritenin bu işe karıştığını zannetmiyorum. Böyle bir etkinin oradan geleceğini düşünmem. Federasyon bu kararı yanlış bir etkilenmeden kaynaklanıyor."

"Kaybetme duygusunu yaşarsanız kaybedersiniz. Benim hiç öyle bir düşüncem olmadı. Basketbolda geçen sene de başarılıydık. Play-off'larda Ergin Ataman bizi fena hırpaladı! Biz de silah değiştirdik. Kazanmak isteyen bir ekiptik. Özellikle Lutfi Arıboğan'ın basketbolla yakın olması önemliydi. Arkadaşlarım bu konuda büyük başarılar gösterdiler."

"SPANOULİS'İ İSTİYORUZ"

"2 gün önce basketbolla ilgili toplantı yaptık. Spanoulis ve Zaza Pachulia ile ilgileniyoruz. Fiyatları yüksek ama onları camiamıza kazandırmaya çalışıyoruz. Pazarlık yapacağız. Güçlü takımımıza takviye yapacağız. Galatasaray'ın gittiği yer Avrupa. Türkiye'deki başarılar amaç değil araç. Avrupa'daki başarılar ekonomik olarak da geri dönüyor. Marka değeriniz artıyor."

"Bu sene Şampiyonlar Ligi'nde yine çeyrek finali hedefliyoruz. Başarının sürekliliği için önemli. Basketbolda salon istiyoruz ama önce borçlarımızı kapatmamız lazım. Burada sponsorlara da iş düşüyor. TT Arena'nın hemen yanında arazimiz var."

"Geçtiğimiz 14 senede Galatasaray'ın borçları her yıl artmış. 2 yıldır düşüyor. Burada mucize yok. İşin sırrı disiplin çalışma. Bütçe disiplini. Böyle yaparsanız çözüm üretebilirsiniz. Galatasaray'ın mutfağında her şey vardı. Biz mutfağı iyi analiz edip iyi yemekler yaptık."

"Çok net bir şekilde SPK ve adliye etkilenmek istendi. Davalar açıldı. Ama her şey etiğe uygundu. Geçtiğimiz günlerde nitekim SPK 'Burada hiçbir yanlışlık yok' dedi. Savcılık da davaları iptal etti. Ama biz bu konu yüzünden ekonomik olarak 1 sene sıkıntı yaşadık. Bazı işlerimiz yapamadık. Bunu kim kurguladıysa başarılı oldu diyebiliriz!"

"İşe ilk başladığımızda cebimden para verdim. Ama artık Galatasaray kendi imkanlarıyla ilerliyor. TT Arena'nın devri henüz yapılmadı. Sayfalarca detay var. Ama bu sene içinde neticelendiririz. TT Arena'nın zemin sorununu çözdük. Tribünlerin ısıtılması için siparişleri verdik. Protokol Tribünü'nü yeniden düzenliyoruz. Üstünün kapanması konusunda kesinleşen bir şey yok."

"Kombinelere büyük bir talep oldu ve kısa sürede bitti. Keşke daha büyük bir stat yapsaydık. 70 bin kişilik stadı dolduracak kapasitemiz var."

"Beşiktaş'a stadımızı açmamız sorun olmaz. Ama localara sokamayız. Logolar var. Kalıcı olamaz. Seyirci tahribat yaparsa kim ödeyecek! Zamanında biz de İnönü'ye gitmek istemişiz. Ama yüksek kira istemişler."

"Riva arazisini satmayı düşünmüyoruz."

"Benim hayret ettiğim, benim ulaştığım bilgiye medya nasıl ulaşamıyor. 'Fenerbahçe ceza alacak' sözüm basına yapılmamıştı. Gizli kameraya çekmişler. Bu bir suç. UEFA'nın açıklaması vardı 'Bu işi kapatmayacağız' diye. 'Fenerbahçe ve yöneticiler ceza alabilecek' sözüm dost sohbetindeydi. Medyaya yapılmış bir açıklama değildi. Semih Haznedaroğlu'nun 'Fenerbahçe'nin yanında olmalıydık' açıklamasından sonra çıkmıştı bu sohbet. Galatasaray, 3 Temmuz sürecinde Fenerbahçe'nin karşısında durmadı. Galatasaray her zaman savunmacı durdu. Fenerbahçe ile kişisel bir sorunum yok. Fenerbahçe Başkanı 3 Temmuz sürecinin henüz başında 'En büyük şikeci Galatasaray'dır' dedikten sonra ipler koptu. Yoksa başkanlığa geldikten sonra Aziz Yıldırım ile çok iyi ilişkiler kurmuştuk. Fenerbahçe'ye karşı hiçbir komplomuz olmadı."

"Galatasaray Store'da durumlar iyi."

"Drogba'yı futbolu bıraktıktan sonra teknik kadroda görmek isterim."

"Muslera çok başarılı. Uzun süre bizde kalmasını isterim. Ama astronomik bir teklif gelirse düşünebiliriz."

"2 yılda pişmanlık duyduğum hiçbir şey yok."

"Bir maç oynayıp bir sezon para alan oyunculara karşıyım. Melo sezonun başında iyi oynamadı. Ancak son 15 maçta iyiydi. Bunun maliyetini karşılayamayız. Geçen sezon bütün oyuncular başarılıydı. 'Kare as yapın' dediğinizde bazılarına haksızlık yapmış olurum."

"Bir kızı 10 kişi ister, biri alır. Alper için Eskişehirspor Başkanı ile el sıkıştım. Sabah işler değişti. Umarım Fenerbahçe'de başarılı olur. Eskişehirspor ile aramızda küslük yok."

"Twitter'daki 'Ünal Başgan' hesabını kullanan kişiyi tanıyorum. Tanıştım. Çok esprili bir kardeşimiz."

"Tüm kongre üyelerini oy kullanmaya davet ediyorum."

"Abdurrahim Albayrak'ı seviyorum ancak o ekip olarak ayrıldı. Yarın bir seçimimiz var. Burada bir şey yanlış anlaşılmasın. Seçmenlerimizin hepsi gelsin, illaki bana oy versin demiyorum. Gelen arkadaşlarımızın değişik renk oylar da kullanması mümkün. Memnun olmayanlar beyaz oy da kullanabilir. Yeter ki katılım olsun. Orada herkesin birarada olması ve irade beyananının olmasını istiyorum." 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.