Ünal Aysal'ın TRT'de canlı yayın konuşması

Ünal Aysal'ın TRT'de canlı yayın konuşması

Galatasaray Başkanı Ünal Aysal, TRT canlı yayınında soruları yanıtlıyor.

Sarı kırmızılı camianın girdiği seçim atmosferi sonrası Başkan Ünal Aysal, ilk kez GS TV'den başka bir kanala çıktı. Aysal, TRT 1'de sunucu Ersin Düzen ve Galatasaray'ın eski futbolcusu Hakan Ünsal'ın yer aldığı Stadyum programında, yaşanan gelişmeleri değerlendirdi ve başkanlığa aday olup olmayacağını açıklıyor.

Ünal Aysal: Aday olmayacağım İZLE

Ünal Aysal'In açıklamalarından özetler..

-Bu sezon 5 puan kaybımız var. Hazırlık dönemi hızlı geçmişti. Geçen gün Florya'yı ziyaretimde 'sezonu başlatalım' dedim. Yetkililer gerekli cevabı aldı.

SELÇUK İNAN VE BURAK YILMAZ'A YAPILAN PROTESTOLAR

"Oyuncularımızın kıymetinin bilinmesi lazım. Bazen sanatçıların yaşadığı sorunları yaşayabiliyorlar. Konsantrasyon düşüklüğü olabiliyor. Hep bu çocuklarımızdan iyi sonuçlar alındığı için bazı reaksiyonlarda bulunulabiliyor. O kadar önemsenecek olaylar değil. Taraftarların davranışlarını da hoş görmek lazım."

"Oyuncularımızın arasında bir ayrım gösterildiğini düşünmüyorum. Sneijder de birkaç maç form düşüklüğü gösterdiğinde aynı tepkiyi alacaktır."

"Geçen yıl bana da 'istifa' diye bağırdılar. Yönetimin ciddi başarıları var bunu kabul etmek lazım."

"4. yıldız bu sene ligimize çok değişik bir ambiyans getirdi."

"Şu anda Türkiye'nin en iyi ve en zengin kadrosuna sahip takım Galatasaray'dır."

 

"PRANDELLİ KADRO İLE FAZLA OYNAMAYACAK"

"Prandelli ile görüştüm. Kadronun üzerinde çok fazla oynama yapmayacak. Sahaya standart bir 11 çıkaracak. O kadroda form düşüklüğü olan oyuncular varsa onları diğer oyuncularla değiştirecek. Bütün teknik direktörlerin sorunu bu. Benim ve onların doğruları farklıdır. Önemli olan onların doğrularıdır. Prandelli bu sorunları aşacaktır. Önümüzdeki günlerde göreceğiz."

"Hocaların istemediği hiçbir oyuncu almadık. Hocalar kendi oyuncu isteklerini verirler. Transferi yapacak ekip bunları değerlendirir ve bana getirirler."

"Kaka'nın transferini hiç düşünmedik. Sneijder büyük bir fırsattı."

TRANSFER SEÇİMLERİ

"Hocaların istemediği hiçbir oyuncu almadık. Hocalar kendi oyuncu isteklerini verirler. Transferi yapacak ekip bunları değerlendirir ve bana getirirler."

"Kaka'nın transferini hiç düşünmedik. Sneijder büyük bir fırsattı. Kaka Real Madrid'den ayrılıp bize gelmek istemedi. Bir de bel problemi vardı, hiç düşünmedik. Şampiyonlar Ligi'nde de oynayamayacaktı."

"İLK TERCİHİMİZ LUCESCU'YDU"

"Prandelli bizim ilk tercihimiz değildi. İlk tercihimiz Lucescu'ydu. Kendisiyle görüştük. Orada patron Lucescu'ya 'gitme' diye rica etti ve bana telefon edip 'Özür dilerim gelemiyorum' dedi"

"Ben Mancini'nin ayrılacağını beklemiyordum. Mancini'nin 'tamam mı devam mı?' hakkı vardı, o hakkını kullandı."

"PRANDELLİ BIRAKIRSA..."

"Prandelli'yle aramızdaki sözleşmede ayrılık halinde herhangi bir tazminat ya da yükümlülük maddesi bulunmuyor. Prandelli de ben de gönül adamıyız. Prensipler üzerine konuşuyoruz. Böyle bir şey olacağını düşünmüyorum."

"FUTBOLDAN ANLAMAM SADECE İZLERİM"

"Ben daha önce de dedim. Futboldan anlamam. Sadece izlerim. Kararlarımı da ekibim ve dostlarımdan aldığım tavsiyeler ışığında veririm."

"SABRİ ÇOK TAKDİR ETTİĞİM BİR OYUNCU"

"Sabri benim çok sevdiğim ve takdir ettiğim bir oyuncu. Kendisiyle de görüştüm. Ama takım içindeki durumuna ben karar veremem. Bu görev teknik adama ait. Prandelli çok tecrübeli bir adam. Onun raporlarını almıştır muhakkak. Sabri sağ bek ve biz sağ beksiz bir sezona başladık ve o bölgeye iki tane arkadaş aldık. Bana kalsa ben o paraları harcamazdım."

ENGİN VE EBOUE KONUSU

"Engin'in sorunu Sabri'ninkinden ayrı. Engin bir takım oyuncusu değil. Engin Baytar bir takım oyuncusu olmadığını geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada kanıtladı. Ben bunu anladım."

"Eboue ise fizik durumundan kaynaklanıyor... Bir savunma oyuncusu ayakta kalamıyor ve sürekli düşüyor ve düştükten sonra gol yeniyorsa takımdaki yerini iyi irdelemek lazım."

"NEDEN SÜREKLİ MELO KONUŞULUYOR"

(Aziz Yıldırım'a hakaret içeren tweet'in paylaşılması...)

"Melo'nun bilerek yaptığına inanmak dahi istemiyorum."

"Melo eleştiriliyor da diğer kulüplerde eleştirilecek oyuncular yok mu? Volkan Demirel'i de izledik. Eski oyuncumuz Emre Belözoğlu'nu da izliyoruz... Neden sürekli Melo konuşuluyor?"

"Disiplinsiz davranışlara hiçbir zaman müsamaha göstermem. Ancak neden bir oyuncu üzerine bu kadar gidiliyor. Tahrik edilen oyuncular bunlar. Tahrik etmezseniz yapmazlar."

"Melo'ya sakin olup tahriklerden kaçınmasını söyledim."

"FATİH TERİM'E KIRGINIM"

"Fatih Terim'e nefretim yok, kırgınlığım var. O da şuradan geliyor. Ayrılma döneminde, benim cevabını alamadığım sorular var. Federasyon'la imzaladığı kontratı televizyondan öğrendiğim için kırgınım."

"3. sezonu biz sezon başladıktan sonra hoca gönderdiğimiz için kaybettik. Sezon başladıktan sonra yeni hoca monte etmek zor iş."

"Fatih Terim'le takım içi konuları konuşmak için kendisine ulaşmaya çalıştık. CEO'muza 'Başkan asistanımla konuşabilir' dedi."

TERİM VE AYSAL'IN MESAJLARINA NASIL ULAŞILDI

"Benden şunu duymak istiyorsanız. Bu SMS'leri ben kimseye vermedim. Ama Türkiye'de isteyen istediğine ulaşabiliyor. Benim telefonum hep ortadadır."

DİVAN KURULU TOPLANTISI

"Son olağanüstü divan toplantısını açıkçası aleyhime düzenlenmiş bir toplantı olarak düşündüm."

"Ben ciddi adamım. Şaka yapmam. Özel hayatımda şaka yaparım ama profesyonel hayatta yapmam."

"Ben bu Divan Kurulu toplantısını rencide edici buldum. Bir önceki Divan toplantısında ben ileriye dönük projelerimden bahsettim ve Galatasaray'ın çok önemli bir işi için de ayrılmak zorunda kaldım. Israrla 1 hafta sonra Olağansütü Divan Kurulu kararı alınmış. Bu olay 4 sene önce olunca o zamanki başkanımız aynı mesajı alsaydı o da hemen seçime giderdi. Ben o mesajı tamamen aldım ve seçime gitme nedenim bu toplantıdır."

"Lig başladığından bu yana çok büyük bir medya saldırısı var. Bilgi kirlilikleri var. Artık aileme de sıçramaya başladı. Tük sporunda beni rahatsız eden bir ortam var. Federasyonların bize dönük haksız kararları beni hergün biraz daha endişeye düşüren bir ortamdı."

"Taraftarın bana olan desteğinden hiçbir endişem yok, yönetim kurulu da aynı şekilde ancak Divan Kurulu'nun düşünceleri çok önemli. Bugün bu en son olayı duymazdan gelmem mümkün değil. Galatasaray'da başkanlık sistemi var. İşler iyi değilse başkan iyi değildir."

"GALATASARAY'IN VERGİ BORCU YOK"

"Galatasaray'ın gecikmiş ve ödenmemiş vergi borcu yok. Sedat Doğan hukuk kuruluna baktığından mali konulara pek hakim değil. Bizim ödenmemiş bir vergimiz yok. bizim taksite bağlanmış vergi borcumuz var, bunlar da ödeniyor. Ben Galatasaray'a gelince 328 milyon Dolar borç - alacak farkı verildi. Bugün bu borç artmadı ama 84 milyon Dolar faizi ödendi. Ne aldıysam o borcu kucağımda taşıyorum."

"ADAY OLMAYACAĞIM"

"Yönetim Kurulu'nun bana yaklaşımı ve son gelişmeler nedeniyle aday olmayacağım, aday olacaklara başarılar dilerim, camiamıza hayırlı olsun."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.