UNESCO İLE BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ (BAU) ARASINDA İŞBİRLİĞİ

UNESCO İLE BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ (BAU) ARASINDA İŞBİRLİĞİ

Bahçeşehir Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Enver Yücel ve UNESCO Genel Direktörü Irina Bokova, Paris’te bir araya geldi.

Bahçeşehir Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Enver Yücel ve UNESCO Genel Direktörü Irina Bokova, Paris’te bir araya geldi. UNESCO Genel Merkezi’nde gerçekleşen görüşmenin ardından Bahçeşehir Üniversitesi ile UNESCO arasında eğitim ve kültürler arası diyalog konularında işbirliği anlaşması yapılmasına karar verildi. UNESCO ile BAU arasında yapılacak anlaşmanın imza töreni ve ilk etkinliği ise Temmuz ayında Paris’te yer alan UNESCO Genel Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

 

Nisan ayında İstanbul’da gerçekleşen ilk görüşmenin ardından Bahçeşehir Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Enver Yücel ve UNESCO Genel Direktörü Irina Bokova bu kez Paris’te bir araya gelerek, ileriki dönemde de ortak çalışmalara imza atma ve Bahçeşehir Üniversitesi ile UNESCO arasında işbirliği anlaşması yapma kararı aldı. Görüşmede, barışa ve kültüre katkılarından dolayı Enver Yücel’e ve Bahçeşehir Üniversitesi’ne teşekkürlerini sunan Irina Bokova, benzer paylaşımların ve çözüm ortaklıklarının geliştirilmesi zorunluluğuna vurgu yaptı.

 

Bahçeşehir Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Enver Yücel ise görüşmeden dolayı duyduğu memnuniyeti ifade ederek Irina Bokova’ya teşekkürlerini sundu. UNESCO – Bahçeşehir Üniversitesi iş birliğiyle Vatikan’da gerçekleştirilen “Itri Anma Töreni ve Konseri” için de ayrı bir mutluluk duyduğunu belirten Enver Yücel “UNESCO ile işbirliği yürütme kararı aldık. Gelecek dönemde de barış, kültürlerarası diyalog, eğitimde fırsat eşitsizliği gibi konularda ortak çalışmalara ve projelere imza atacağız. Amacımız kurulacak kültür köprüleriyle tüm dünyada sürdürülebilir barışa katkı sağlamak olacak. Balkan ülkelerinde kültürel değerlerin korunmasına ilişkin çalışmalar yürüteceğiz” dedi.

 

UNESCO ile Bahçeşehir Üniversitesi arasında yapılan işbirliğinin öncelikli konuları eğitim ve kültür olacak. İşbirliği ile eğitimde fırsat eşitsizliğini ortadan kaldıracak ve kültürel diyalogun kurulmasına fırsat tanıyacak projelerin hayata geçirilmesi amaçlanıyor. İlk aşamada UNESCO Genel Merkezi’nde bulunan bin 200 kişilik salonda, farklı diller ve ezgilerde kaybolmaya yüz tutmuş eserleri söyleyen Bahçeşehir Üniversitesi Medeniyetler Korosu bir konser verecek. Yine aynı salonda ünlü bestekar Itri, 300. ölüm yıl dönümünde konser ve törenle anılacak. UNESCO, bugüne dek medeniyetlerin anlatılmamış hikayesini ekranlara taşıyan ve Bahçeşehir Üniversitesi Medeniyet Araştırmaları Merkezi (MEDAM) ile Bahçeşehir Üniversitesi İletişim Fakültesi’nin ortak yapımı “BATIYA DOĞRU AKAN NEHİR” belgeselinin gösterimine de ev sahipliği yapacak.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.