14 yaşında üniversite okuyor

14 yaşında üniversite okuyor

Yaşıtları lise sınavlarına hazırlanıyor, o çocuk üniversitesinde genetik eğitimi alıyor.

Barış Can Emir 14 yaşında bir 'üniversite' öğrencisi. İstanbul Çocuk Üniversitesi'nde 'genetik' okuyor. Yaşıtları lise sınavlarına hazırlanırken o, bu aşamaların hepsini birden geçmiş. Öyle ki; Barış 3 yaşında okumayı, 4 yaşında yazmayı öğrenir.

Daha birinci sınıfta iken kendisine ait ilk internet sitesini yapıp, çocuklar için oyun programları kurar. Toplumda oranının sadece yüzde iki olduğu tahmin edilen üstün zekâlı çocuklar arasında yer alan Barış'ın potansiyeli çok küçükken fark edilir.

KONUŞMAYA CÜMLE KURARAK BAŞLADI

İki buçuk yaşındayken araba plakaları ve reklam panolarını okur. Konuşmaya direkt cümle kurarak başlar. 3 yaşındayken annesinin nörolog arkadaşı keşfeder Barış'taki cevheri. Doktorun masasındaki reçeteyi okuyunca doktor aileyi uyarır: "Çocuğunuz üstün zekalı olabilir." Sonrasında aile çocuk psikoloğuna götürür Barış'ı. Henüz küçük olduğu için zekâ testi yapılmaz. Ancak 7-8 yaşındaki bir çocuğun zekâ seviyesine sahip olduğu anlaşılır. Barış ilkokulu devlet okullarından birinde okur. Sonrasında yüzde yüz bursla başlar ortaokula. Barış, geçen sene okulunun web sitesinde İstanbul Çocuk Üniversitesi'nin çocuklara yönelik üniversite programlarını görür ve hemen başvurur. Burada yapılan zekâ testinde 3 bin kişi içinden en yüksek puanı alan iki kişiden biri olur. Barış, bir yıldır başta genetik olmak üzere; jeoloji, biyoloji ve felsefe gibi birçok bilim dalında ders alıyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.