Üniversitelerde oy kullanılabilecek mi?

Üniversitelerde oy kullanılabilecek mi?

Üniversitelerde oy kullanılması yönündeki taleplerini YSK'ya bildirecekler

YÖK Ulusal Öğrenci Konseyi Başkanı Sinan Kartal, gençlerin oy kullanmasının kolaylaştırılmasını istedi. Öğrencilerin öğrenci kimliği ya da nüfus cüzdanıyla da oy kullanabileceğini anlatan Kartal, "Nasıl cezaevlerinde sandıklar kuruluyorsa kampusta ya da yurtlarda sandık kurulabilir. Öğrenciler öğrenim gördükleri dekanlıklarda de kimlikleriyle oy kullanabilirler." dedi. Gençlerin tercihinin önemli olduğunu vurgulayan Kartal, hem sınav tarihine denk gelmesi hem de öğrencilerin maddi sıkıntı nedeniyle memlekette oy kullanamayacağını vurguladı. Öğrencilerin yurtlarda oy kullanmak için nüfus müdürlüklerinde kayıt yaptırmasının da zor olduğunu anlatan Kartal, "Üniversitelilerin ders yoğunluğu arasında gidip de saatlerce sırada bekleyerek kaydolacağını düşünmüyorum. Onların ders yoğunluğunu da düşünerek daha kolay bir seçme hakkı verilebilmeli.Yarın bu konuda taleplerimizi ileteceğiz." dedi.

CHP Mersin Gençlik Kolları Başkanı Toprak Çalışkan, genç seçmenin tercihinin önemli olduğunu vurgulayan Çalışkan. "Oy kullanılması için kolaylık sağlanmalı. Üniversitelilerin hepsi 18 yaş üzeri genç kardeşlerimiz. Anayasa'dan aldıkları hakkı kullanmak istiyorlar. Engellenmemeli. YÖK ve YSK alternatifleri ortaya koyabilir. Karmaşık bir konu değil. Öğrenim gördüğü şehirde bu gençler oy kullanabilmeli." dedi.

Ülkü Ocakları Adana İl Başkanı Serhat Kanat, bazı üniversitelerde 12 haziran döneminin final tatiline bazıları da final sınavı zamanına geldiğine dikkat çekerek, öğrencilerin oy kullanabilmesi için gerekli yasal değişikliğin yapılması gerektiğini vurguladı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :