'Ünlülerin kötü değil iyi yönlerini örnek alın'

'Ünlülerin kötü değil iyi yönlerini örnek alın'

Deniz Seki'den sonra da Tarkan'ın uyuşturucudan gözaltına alınması üzerine Uyuşturucu İzleme Merkezi Başkanı Pınarcı, gençlerin örnek aldıkları 'rol model'lerine dikkat çekti

Ünlü şarkıcı Deniz Seki'nin ardından Tarkan Tevetoğlu'nun da uyuşturucu operasyonu kapsamında gözaltına alınması, toplumda gençlerin örnek aldıkları "rol model"lerini tartışmaya açtı. Bu konuda gençleri uyaran Türkiye Uyuşturucu ve Uyuşturucu Bağımlılığı İzleme Merkezi (TUBİM) Başkanı Mustafa Pınarcı, ünlülerin kötü yönlerinin değil iyi yönlerinin, doğru hareketlerinin örnek alınmasını istedi.

VÜCUDA ZARARLI

Sanatçıların da hata yapabileceğini vurgulayan Pınarcı, onların hata yapmasının popüler olmalarından ötürü medyada daha farklı bir şekilde yer ettiğini belirterek şöyle devam etti: "Gençlerimiz özellikle şuna dikkat etmeliler; hatalar değil, iyi yönleri benimseme. Şunun altını çizerek söylüyoruz; hiçbir bağımlı madde, insan vücudu için gerekli değildir. Esasında vücut için olması gereken materyaller, gıdalar insanda zaten var."

MESAJA DİKKAT

Madde kullanmanın sorunları çözmediğini aksine beraberinde çözümü oldukça kompleks ve güç sorunları getirdiğini vurgulayan Pınarcı, "Ünlülerin hata yapmayacak olması gibi bir ön kabullenme doğru değil. Herkes gibi onların da hata yapması mümkün, risk var. Hiçbir ünlünün madde kullanımından dolayı medyaya haber olmak isteyeceğini düşünemiyorum. Bu kişileri model alacak gençlerimizin de bunu görmesi gerekiyor. Esasında bu insanların verdiği mesajları görmeleri gerekiyor. Bu olay akabinde birçok itirafı, kendilerinden işitiyoruz" diye konuştu.

Etiketler :