Süper Lig'e FA Cup..!

Süper Lig'e FA Cup..!

Kulüpler Birliği Süper Final'e karşı çıkarken, ilk 8 takımın katılacağı İngiliz tipi özel kupaya onay verdi. Yeni sezonda 6 tane F.Bahçe-G.Saray derbisi oynanabilir.

Kulüpler Birliği dün Ankara'da çokönemlibir zirve yapıp, kritik kararlar aldı. TFF Genel Kurulu sonrası bir araya gelen birliğin toplantısında geçen sezon ilk kez uygulanan Süper Final'den vazgeçiliyor ancak yerine 8 takımlı İngiliz modelinden esinlenerek özel bir turnuva geliyor.

Futbol Federasyonu tarafından gündeme getirilen projeye göre geçen sezonu ilk 8 sırada bitiren G.Saray, F.Bahçe, Trabzon, Beşiktaş, Bursa, Sivas, İBB ve Eskişehirspor'un katılacağı özelbirkupa düzenlenecek. 8 takım çift maçlıeleminasyonsistemiile sezon içerisinde karşılacak ve özel kupada bir şampiyon ortaya çıkacak. Kupada toplam 16 maç oynanacak.

KAZANANA 15 MİLYON
Yeni sistem İngilizler'in Federasyon Kupası'nı (FA Cup) çağrıştırırken turnuva sonunda şampiyon olan takım 15 milyon TLgibiçok ciddi ödüle konacak. İngiliz modeli, önümüzdeki günlerde TFF ve Kulüpler Birliği'nin bir araya gelmesiyle resmileşecek. Yeni sezonda Süper Kupa, Türkiye Kupası ve Özel Kupa maçları oynanacak.

Bu tablo sonrasında ise ufukta minimum 5, maksimum 6 G.Saray-F.Bahçe derbisi var. İkitakımilkolarak 11 Ağustos'ta Erzurum'da Süper Kupa'da karşılaşacak. Süper Lig'de 2 maç oynayacak olan ikidev, özel kupada da 2 kez El Clasico'da karşı karşıya gelecek. Tek maçlı elemenisyon sistemine göre yapılan Türkiye Kupası'nda da karşılaşmaları halinde F.Bahçe ile G.Saray 6 kez derbi heyecanı yaşatacak.

 

 
 
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.