Yıllarca Evlerinin Tozunu Aldılar, Sıra Sahne Tozunda…

Yıllarca Evlerinin Tozunu Aldılar, Sıra Sahne Tozunda…

Üsküdar Belediyesi, kadınlara yönelik sosyal sorumluluk projeleri dâhilinde yine bir ilke imza attı. Tiyatro Greyfurt işbirliği ile oyuncusundan ışıkçısına, yazarından yönetmenine kadar her şeyiyle tamamen tiyatroya gönül veren kadınlardan oluşan “Sahne K

Başvuruların değerlendirilmesi sonrası seçilen 16 yaş üzerindeki her kesimden kadınlar, haftada iki gün olmak üzere 3 ay süreyle tiyatro eğitimi aldılar ve ilk oyunlarını bu hafta sergileyecekler. Bugüne kadar örgüsüyle, yemek pişirmeyle, çocuk bakımıyla uğraşan, evini süpüren amatör kadın oyuncular artık sahnelerin tozunu yutacak.

Bu kurs süresince yeteneklerine göre kadınlar oyunculuğun yanı sıra ışık ve dekor gibi alanlarda da eğitim aldılar. Üç aylık eğitimin ardından kursiyer kadınlar, hazırladıkları “Gülbahar’ın Baharları” isimli oyunu sahneleyecekler. Bir kadının doğumundan yaşlılığına kadar bütün evrelerinde karşılaştığı sorunların esprili bir dille anlatıldığı oyun her kesimden kadının sorunlarını dile getiriyor. Oyunun yönetmenliğini Betül Zarifoğlu ve Zehra Şahin yaparken, yazarlığını ise Sümeyye Karaarslan yaptı.

Projeye dâhil olan ve tiyatro eğitimi alan kadınlar sahneledikleri oyunlarda kendi problemlerini, düşüncelerini ve estetik anlayışlarını ve hayat felsefelerini sahneye yansıtma imkânı buldukları gibi turnelere çıkarak aile bütçesine de katkıda bulunacaklar.

İlk kez Altunizade Kültür Merkezi’nde sahnelenecek oyun 14-15-16 Haziran tarihlerinde saat: 20.00’de sergilenecek. Her gün farklı kadın oyuncu gruplarının sahne alacağı oyunda son gün Gülbahar’ı Türkiye’nin farklı yörelerinden kadın figürleri canlandıracak.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.