Sahne Başarılarını Sertifikalarıyla Taçlandırdılar

Sahne Başarılarını Sertifikalarıyla Taçlandırdılar

Üsküdar Belediyesi’nin kadınlara yönelik sosyal projesi “Sahne Kadınların” ilk oyununu sahnelemesinin ardından başarısını tescilledi. Altunizade Kültür Merkezi’nde sahnelenen oyunlarıyla seyircinin yoğun ilgisiyle karşılaşan oyuncular eğitim sertifikalar

Üsküdar Belediyesi’nin kadınlara yönelik sosyal projesi “Sahne Kadınların” ilk oyununu sahnelemesinin ardından başarısını tescilledi.  Altunizade Kültür Merkezi’nde sahnelenen oyunlarıyla seyircinin yoğun ilgisiyle karşılaşan oyuncular eğitim sertifikalarını da aldılar.

 

Düzenlenen bir programla sertifikalarına kavuşan kadınlar başarılarını kutlama fırsatı buldular. Çalışmalarının basındaki yansımalarını bir sinevizyon gösterisiyle izleyen kadınlar, programda bol bol hatıra fotoğrafı çektirmeyi de ihmal etmedi.

 

Tiyatro Greyfurt Sanat Yönetmeni Sümeyye Karaaslan ve oyun yönetmenleri Zehra Şahin ve Betül Zarifoğlu’na bir teşekkür plaketi takdim eden Üsküdar Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Ekmen kadınların kendilerinden beklenen oyunculuğun çok üstünde bir performans sergilediklerini söyleyerek emeği geçenlere teşekkür etti. Ekmen, projeyle evlerinde tv izleyerek gündüz kuşağı programlarına hapsolmayan, üreten ve özgüveni tam kadınlar oluşturmak istediklerini belirtti.

 

Yönetmeninden oyuncularına, kostümcüsünden dekorcusuna kadar her alanında kadınların başrolde olduğu proje 3 aylık bir tiyatro eğitiminin ardından “Gülbahar’ın Baharları isimli oyunla ilk meyvesini vermişti. Projeyle bugüne kadar örgüsüyle, yemek pişirmeyle, çocuk bakımıyla uğraşan, evini süpüren amatör kadın oyuncular artık sahnelerin tozunu yutmaya başladı. Tiyatro Greyfurt işbirliği ile hayata geçen proje kadınların kendilerine olan özgüvenlerini kazanmasına, bugüne kadar gerçekleştiremedikleri hayallerini gerçekleştirmesine vesile oldu.

uskudar.20120703231155.jpg

 

Oyunculuğa ilk adımını atan kadınlar bundan sonraki aşamada ise turnelere çıkarak aile bütçesine katkıda bulunmaya hazırlanıyorlar.

usk-2.20120703231256.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.