Kız Kulesi’ne Kulaç Attılar

Kız Kulesi’ne Kulaç Attılar

Üsküdar Belediyesi tarafından bu yıl 23. Uluslararası Kâtibim Festivali kapsamında düzenlenen Kız Kulesi Yüzme Yarışması tamamlandı. Salacak sahili ve Kız Kulesi arasında yapılan yarışmaya 246 kişi katıldı

Üsküdar Belediyesi tarafından bu yıl 23. Uluslararası Kâtibim Festivali kapsamında düzenlenen Kız Kulesi Yüzme Yarışması tamamlandı. Salacak sahili ve Kız Kulesi arasında yapılan yarışmaya 246 kişi katıldı. 11-21 yaş, 21-31 yaş, 31-41 yaş ve 41 yaş üstü olmak üzere 4 ayrı kategoride yapılan yarışmada 47 bayan yarışmacı vardı.

 

Kız Kulesi karşısında Salacak sahilinden başlayan yüzme yarışması, Kız Kulesi’ne gidiş dönüş parkurunu müteakip aynı noktada son buldu. 17 yüzme hakeminin gözetiminde düzenlenen yarışmada yüzücülerin güvenliği Sahil Güvenlik Marmara ve Boğazlar Bölge Komutanlığı tarafından sağlanırken Kız Kulesi üzerinden ve sahil boyunca binlerce sporsever ikinci kez düzenlenen Kız Kulesi Yüzme Yarışması’nı ilgiyle izledi. Yarış süresince Saltanat Kayığı üzerinde yüzücülere eşlik eden Kâtip ve Kâtibeler, görsel anlamda yarışa zenginlik kattı.

Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara’nın start verdiği yarışmaya Ak Parti İstanbul Milletvekilleri İsmet Uçma, Metin Külünk, Yüzme Federasyonu Başkanı Doç Dr. Ahmet Bozdoğan, Üsküdar Kaymakamı Süleyman Erdoğan da katıldı.

 

Sosyolog Prof. Dr. Ümit Meriç de yarışmacı olarak katıldığı yarışmada Meriç, “ benim amacım derece almak değil, gençleri sportif faaliyetler anlamında özendirmek, Bir Üsküdarlı olarak bu organizasyonda bulunmaktan çok mutluyum. Başkanımız Mustafa Kara’ya katılmak istediğimi özellikle belirttim” dedi.

Genel Klasmanda dereceye giren sporcular ve elde ettikleri dereceler şöyle:

 

Erkekler:

1- Hasan Emre Musluoğlu (3.50.99)

2- Barış Hayırsever

3- Birkan Kordon

Kadınlar:

1- Zeynep Dilek Gerez Turgay (5.9)

2- Ecem Kemer

3- Elif Aybike Ünlü

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.