Üsküdarlı Çocuklar Üniversiteli Oluyor

Üsküdarlı Çocuklar Üniversiteli Oluyor

Üsküdar'ın minik dahileri, Üsküdar Çocuk Üniversitesi'nin sınavında ter döktü.

Üsküdar'da oturan "dahi" ve "üstün yetenekli" çocuklardaki yetenekleri keşfedip işlemek, onları yeteneklerine uyguneğitim desteği ile daha bilinçli, sağlıklı, özgüveni yüksek bireyler haline getirmek amacıyla Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara'nın girişimleri sonucu kurulan Üsküdar Çocuk Üniversitesi'nde seçme sınavları 12 Ocak Cumartesi günü yapıldı.

Altunizade Hafize Özal İlköğretim Okulu'nda yapılan sınava toplam 720 öğrenci katıldı. İki oturum halinde yapılan sınavda öğrenciler; Temel Kabiliyetler Testi, Bireysel Yetenek Testi ve Uyum Testi olmak üzere 180 sorudan oluşan 3 aşamalı sınava tabi tutuldular. 18-20 Ocak'ta yapılacak değerlendirmeler sonrası Çocuk Üniversitesi'ne kayıt yaptırmaya hak kazanan öğrencilerin kayıtları 20-27 Ocak tarihlerinde gerçekleştirilecek.

Üsküdar Belediyesi ile İstanbul Medeniyet Üniversitesi'nin ortaklaşa olarak gerçekleştirdiği, İstanbul Kalkınma Ajansı'ndan 1 yıl süreyle mali destek alınan ve 2012-2013 eğitim-öğretim döneminde başlayıp gelecek yıllarda da devam edecek bir sosyal sorumluluk projesi olan Üsküdar Çocuk Üniversitesi'nden toplam 292 üstün zekâlı ve dahi çocuk faydalanacak.

Geleceğin dâhileriyle daha iyi bir geleceğe
Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, Üsküdar Çocuk Üniversitesi ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; "Üsküdar'da ikamet eden veya Üsküdar'daki okullarda öğrenim gören 9-12 yaş aralığındaki üstün zekâlı 192 öğrenci ile sporda veya sanatta özel yetenekli 100 öğrenci olmak üzere toplam 292 öğrenci üniversitemizden faydalanacak. Çocuk Üniversitemiz; dahi ve üstün yetenekli çocuklarımızın okul dışı serbest zamanlarında yeteneklerine uygun eğitim desteği alması ve becerilerini geliştirip meslek seçimlerine yardımcı olunması amacıyla açılan bir üniversitedir. Üsküdar'daki ilkokul ve ortaokul çağındaki üstün yetenekli çocuklara; yaparak, yaşayarak ve eğlenerek, bilimsel ve eleştirel düşünme, sorgulama, sorun çözme gibi temel yaşam becerilerini kazandırma amacını güden bir eğitim sistemidir. Çocuklarımızı erken yaşta bilimin ve sanatın eğlenceli yüzü ile tanıştırmayı hedefleyen bir yapılanmadır. Bu yapılanmada akademisyenler ve eğitimciler, bilgi ve deneyimlerini, çocukların ilgilerini bilimsel düşünceye ve sanata çekecek biçimde aktaracaklar" dedi.

Üsküdar Çocuk Üniversitesi'nin, akademilerden oluşan alt birimlerinde; Elektrik-Elektronik ve Robot Okulu, Matematik ve Zekâ Okulu, Fizik-Kimya-Biyoloji Deney Okulu, Astronomi ve Uzay Bilimleri Okulu, Dil-Edebiyat ve Deha Okullarının yanı sıra; Güzel Sanatlar ve Spor okulları da bulunuyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.