Utanç Hakkari'de yaşanıyor

Utanç Hakkari'de yaşanıyor

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde Türkiye'nin en küçük okulu yapıldı. Okul küçük ama, niyet kocaman!.. Ve bu okul sadece 4 öğrenci için yapıldı. Şimdi MEB'den üzerine düşeni yapması bekleniyor.

Hakkari’nin Yüksekova ilçesine bağlı Basamak mezrasında yaşayan bir vatandaş köydeki çocuklar cahil kalmasın diye yaptığı küçük okul için öğretmen istiyor.

İlçeye 27 kilometre mesafede bulunan Yeniışık köyü Basamak (Nêrdan) mezrasında yaşayan Melike Yazgül (7), Yusuf Yazgül (8), Ali Hozman (7) ve Fatma Bakin (6) isimli çocuklar okul olmadığı için eğitimden mahrum bir şekilde büyüyorlar.

'BİRÇOK AİLE OKUL OLMADIĞI İÇİN MEZRADAN GÖÇ ETTİ'

10 haneli Basamak mezrası sakinlerinden Abdülkerim Bakin mezralarında okul olmadığı için çocuklarından 3 tanesinin Yüksekova’da, Birinin Hakkari’de, bir tanesinin de İstanbul’da eğitim gördüğünü belirterek, “Birçok aile köyde okul olmadığı için buradan göç etti. Burada kalanlar da çocuklarını şehir merkezindeki yakınlarının yanına gönderiyor. Şuan köyde sadece 10 aile yaşıyor. Bu ailelerden birkaçı maddi durumları kötü olduğu için çocuklarını şehre gönderemiyor. Bu nedenle şuan 4 çocuk okula gidemiyor.”dedi.

'MELİKE VE YUSUF CAHİL KALMASIN DİYE...'

10 haneli mezrada okul olmadığı için harekete geçen Mehmet Yazgül isimli köy sakini Melike Yazgül (7) ve Yusuf Yazgül (8) isimli kendi çocukları ile köydeki diğer ailelerden 2 çocuk için geçtiğimiz günlerde köyü ziyaret eden İlçe Kaymakamı Üzeyir Aziz Özeren’den okul istediklerini belirterek, “Kaymakam Özeren bize köyde okul için bir yer tahsis ederseniz öğretmen göndeririz deyince ben de kendi imkanlarımla 8 metrekarelik küçük bir okul inşa ettim.” dedi. İnşaatı bitiren Yazgül ve mezra sakinleri şimdi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından küçük okullarına öğretmen gönderilmesini

Etiketler :