Uzan, kasaları boşaltmış

Uzan, kasaları boşaltmış

Cem Uzan’ın mal varlıklarına el koymak için düğmeye basan TMSF, araştırmalar sonucu Uzan’ın üzerine kayıtlı hiçbir varlığı olmadığını belirledi.

Fransa'ya siyasi sığınma talebinde bulunan Cem Uzan'ın Türkiye'de kendi üzerine kayıtlı hiçbir mal varlığının olmadığı ortaya çıktı. Sadece kirada kaldığı villada bulunan eşyalarına el konulan Uzan'ın yurt dışındaki tüm yatırımları ve Türkiye'den kaçırdığı paraların akıbeti araştırılıyor. İmar Bankası'nı zarara uğrattığı iddiasıyla İstanbul 8. Ağır Ceza Mahkesi'nde tutuksuz olarak yargılanırken Fransa'ya kaçan ve şu an 'kırmızı bülten'le aranan Genç Parti Lideri Cem Uzan'ın Türkiye'de hiçbir mal varlığı olmadığı ortaya çıktı. TMSF geçtiğimiz günlerde Maliye Bakanlığı, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü ve ticaret odalarıyla gerekli yazışmaları yaptıktan sonra Uzan'ın Türkiye'deki tüm mal varlığına el koymak için düğmeye bastı.

EŞYALARINA EL KONDU

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) yetkililerinin Türkiye genelinde yaptıkları çalışmalar sonucu, Uzan'a ait hiçbir mal varlığına rastlanmadığı belirtildi. TMSF, Uzan'ın Sarıyer'de daha önce kaldığı villa tipi bir ev tespit etti. Ancak evin Uzan üzerine kayıtlı olmadığı ve Uzan'ın villada kiracı olarak kaldığı saptandı. Bunun üzerine yetkililer, sadece villadaki eşyalara el koydu. Eşyaların da önümüzdeki günlerde TMSF binasında satışa çıkarılacağı kaydedildi.

TMSF Uzan’ın paralarını arıyor

TMSF, şimdi 6183 Sayılı Amme Alacakları Kanunu çerçevesinde Cem Uzan'ın yurt dışındaki tüm yatırımları ve Türkiye'den kaçırdığı paraların akıbetinin peşine düştü. Uzan hakkında 'kırmızı bülten'le arama kararı olduğundan, Türkiye'den kaçırdığı paraların tespit edilmesi halinde bunlara el konulabilecek.

Etiketler :