Yaralı uzman çavuş anlattı

Yaralı uzman çavuş anlattı

Hakkari’nin Çukurca İlçesi’nde Geçimli Jandarma Karakolu’na düzenlenen hain saldırıda yaralanan Aydınlı uzman çavuş 24 yaşındaki Gökhan Koçar’ın, 12 gün önce nikahlandığı, düğün hazırlığı yaptığı ortaya çıktı. Gökhan Koçar, arkadaşlarının pusuya düşürüldü

 

Geçimli Jandarma Karakolu’na düzenlenen ve 6’sı asker, 2’si köy korucusu 8 şehit verilen saldırıda 22 asker de yaralandı. Bu askerler arasında, atılan el bombası ile yaralanan araç şoförü ve takım komutanı Aydınlı Uzman Çavuş Gökhan Koçar’ın Sultanhisar İlçesi Atça Beldesi’ndeki baba ocağını üzüntü kapladı. Yaralı uzman Çavuş Koçar, Van’da yapılan ilk müdahalenin ardından Ankara’da GATA’da tedavi altına alındı. Vücudunun çeşitli yerlerinden yaralanan Koçar’ın ikinci kez ameliyat edildiği belirtildi.

Oğullarının yaralı olduğunu öğrenen baba Ahmet ve anne Seval Koçar soluğu Ankara’da aldı. Baba Ahmet Koçar, telefonla DHA muhabirine yaptığı açıklamada, "Oğlum ikinci kez ameliyat oldu. Çok şükür başarılı geçmiş. Evladımıza tekrar kavuşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Sekiz şehidimiz var. Bu yüzden çok üzüntülüyüz. Şehitlerimizin acısını derinden yaşıyoruz. Çocuğumuza kavuşmamızın ise buruk bir sevinci var" dedi.

3.5 YIL ÖNCE TEZKERE BIRAKMIŞ

Yaralı uzman çavuşun Atça’da oturan ve taksicilik yapan amcası Mehmet Koçar, yeğeni Gökhan Koçar’ın sanayide oto-elektrik işi ile uğraşan babasının yanında çalıştığını, 3.5 yıl önce ise tezkere bırakarak orduda kaldığını belirtti.

Amca Koçar şunları söyledi:
"Yeğenim Hakkari merkezde kara piyade uzman çavuş. Hem araç şoförü hem de takım komutanı. Arkadaşlarının pusuya düşürüldüğü haberini alır almaz takviye kuvvet olarak giderken aracına el bombası atılmış, roketle saldırılmış. Kendisi araç içerisinde ağır yaralı olarak kurtuldu. Bu arada teröristleri minibüse binerek kaçarken görmüş. Bu çatışmada 8 şehit verdik. Şehitlerimizin ailelerine başsağlığı diliyorum, Umarım bu terör belası son bulur. Ana ve babaların döktükleri gözyaşı sona erer."

12 GÜN ÖNCE NİŞANLANMIŞ

Amca Koçar, Uzman Çavuş Koçar’ın 12 gün önce Ümmügül Eroğlu ile nikahlarının kıyıldığını ancak henüz düğün yapmadıklarını belirterek, "Yeğenim, nikahtan hemen sonra gelinimiz Ümmügül ve bizlerle helalleşerek Hakkari’ye dönmüştü" diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.