Uzman çavuşu şehit eden korucuların savunması

Uzman çavuşu şehit eden korucuların savunması

Geçtiğimiz yıl Diyarbakır'da Uzman Çavuş Serkan İpek'i şehit etmekten yargılanan korucular hakim karşısında

Diyarbakır'ın Kulp İlçesi Sindi Boğazı'nda 1 yıl önce Uzman Çavuş Serkan İpek'in şehit olduğu, Uzman Çavuş Kenan Çevik'in de yaralandığı olayda yargılanan 4 korucu, askerleri PKK'lı sanarak ateş ettiklerini söyledi.

"DUR İHTARI ÇEKTİK"

Tutuksuz yargılanan korucular, komutanlarının kendilerine verdiği emri yerine getirdiklerini iddia ederek, "Köye teröristler gelmiş, köyden kim çıkarsa vurun diye bize ateş etme emri verdi. Biz çıkan kişilere dur ihtarı çektik ancak, durmayınca biz de ateş ettik. Sonradan vurulan kişilerin asker olduğunu anladık" dedi.

"KÖYDEN KİM ÇIKARSA VURUN"

Akraba olan korucular Yusuf Erasalan, Ubeydullah Erasalan, Kemal Erasalan ve Sibhetullah Erasalan hakkında 3 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası isteniyor. Duruşmada sanık korucu Kemal Erasalan şunları söyledi: "Üsteğmen köye teröristler gelmiş, köyden kim çıkarsa vurun diye bize ateş etme emri verdi. Biz Bahadır Üsteğmen'in emri doğrultusunda terörist diye ateş ettik."

Tanık olarak ifade veren Astsubay Fırat Besli ise ateş edilen grupta olduğunu ve kendilerine dur ihtarı çekilmeden ateş edildiğini söyledi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum