Uzun yaşamın püf noktası!

Uzun yaşamın püf noktası!

Amerikalı yazar uzun bir araştırma sonunda, uzun ve kaliteli bir yaşamın püf noktalarını tespit etti

ATİLA ALTUNTAŞ/STOCKHOLM

Amerikalı yazar Dan Buettner, ''Uzun ve Sağlıklı'' yaşayan insanların hayatlarını incelemek için uzun bir yolculuğa çıkarak sabırlı  ve titiz bir araştırmaya imza attı.
 
Japonya'nın Okinava, Loma-Linda, California, Nicaya-Kostarika, İtalya'nın Sardunya bölgelerinde, 6 yıl inceleme yapan Buettner, bir asır (100) yılı devirmiş çınar misali yaşlı ve sağlıklı insanları araştırdı.
 
Araştırma sonucunda uzun ve sağlıklı yaşayan bu insanların, birçok ortak noktası olduğunu tespit eden Amerikalı yazar, ''Uzun ve Sağlıklı yaşamın sırrı kesinlikle doğuştan genlerden gelmiyor. Genetik ömrü sadece yüzde 10 etkiliyor. Genelde bu insanlar yaşlı olmalarına rağmen kendilerini hala genç ve dinamik hissediyorlar, buda beyinin otomatik olarak sinir yolu ile tün vücuda, ''Ben Daha Gencim'' sinyali göndermesine neden oluyor ve vücut kendini ona göre kodluyor. Bu da ömrün uzun olmasında en büyük ana etken'' diye konuştu.
 
Bu araştırmadan sonra, ‘’Dokuz Puan’’ başlıklı bir kitap yazan Amerikalı yazar Dan Buetnner, Uzun yaşayan insanların dokuz özelliğine dikkat çekti.

1-      Doğayla baş başa olmak!

2-      Midede devamlı boşluk bırakmak!

3-      Sebze, Meyve ve Siyah ekmeği tercih etmek!

4-      Hazır fabrika gıdalarından kaçınmak!

5-      Kırmızı etten kaçınmak!

6-      Bol su içmek!

7-      Uzun ve düzenli hedeflere konsantre olup ona göre yaşamak!

8-      Sosyal aktivitelere vakit ayırmak!

9-      Aile, akraba ve kendiniz gibi düşünen insanlara vakit ayırmak!

 

EGSERSİZ ÇOK ÖNEMLİ

Amerikalı yazar Dan Buettner’in uzun soluklu yaptığı araştırma sonuçlarına katıldığını belirten, İsveç Karolinska hastanesi kardiyoloji bölümünde görev yapan, Prof. Dr. Mail- Lis Hellenius,’’Uzun yaşamın genlerden kaynaklandığını insanoğlunun unutması lazım! Düzenli spor ve egzersiz kaliteli yaşamın olmasa olmazı. Kesinlikle de sert ve ağır spordan kaçınılmalı! Ayrıca insanın karnını doyurduğu gibi,  ruhsal açlığını da doyurmalı ve sosyal aktivitelere zaman ayırmalı’’ dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :