Cami çıkışında korkunç cinayet

Cami çıkışında korkunç cinayet

Akli dengesi yerinde olmadığı iddia edilen 25 yaşındaki adam, cinayetin ardından, "Bana vahiy geldi. Ben de öldürdüm" dedi.

Maltepe'de, öğle namazından çıkan Selahattin Aydoğan'ı (85) bıçaklayarak öldüren Tuğrul Canlı'nın(25) akli dengesinin yerinde olmadığı iddia edildi. Birlikte namaz kıldığı Aydoğan'ı boynundan ve sırtından bıçaklayan zanlının, ilk ifadesinde, "Bana vahiy geldi. Ben de öldürdüm" dediği öğrenildi.

İddiaya göre, Zümrütevler Mahallesi Handegül Sokak'taki Hacı İbrahim Halil Cami'inde öğle namazını kılan Selahattin Aydoğan, aynı safta namaz kıldığı Tuğrul canlı ile dışarı çıktı. Aydoğan'a yaklaşan Tuğrul Canlı, "Amca elini öpeyim" dedi. Ardından da koluna gizlediği bıçağı çıkararak saldırdı. Boynuna ve sırtına isabet eden bıçak darbeleriyle yaralanan Aydoğan, kanlar içinde yere düştü. Bu sırada camiden çıkan vatandaşlar, kaçmaya çalışan Tuğrul Canlı'yı yakaladı. Etkisiz hale getirilen zanlı, olay yerine gelen polis ekiplerine teslim edildi.Aydoğan ise sağlık ekiplerinin tüm müdahalelerine rağmen kurtarılamadı.

Bu arada, mahalle sakinleri zanlının boynunda bir haç işareti olduğunu söyledi. Zanlının, bazen vakit namazlarına katıldığını belirten bir vatandaş, "Beraber camiden çıkmıştık. Yaşlı adamın arkasından yaklaşıp, 'elini öpeyim' dedi. Daha sonra koluna gizlediği bıçağı çıkarıp saplamaya başladı. Hemen yakalayarak polise teslim ettik" diye konuştu.

Polis olay yerinde geniş çaplı incelemelerde bulundu. Aydoğan'ın yakınları ise gözyaşlarına boğuldu. Olay yeri inceleme ekiplerinin çalışmasının ardından Aydoğan'ın cesedi, Kartal Dr. Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin morguna kaldırıldı.

Maltepe İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği'ne götürülen zanlı, daha sonra sağlık kontrolüne geçirildi. Zanlının boynundaki haç işareti ve yüzündeki kanlar dikkat çekti. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Cihan

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.