Vahşi cinayetin sırrı çözüldü!

Vahşi cinayetin sırrı çözüldü!

Ankara Elmadağ'da cesedi bulunan kuyumcu Abdurrahman Sever'i öldürenlerin bölücü terör örgütü PKK adına para istedikleri öğrenildi.

İddiaya göre; şebekenin başını çeken Paşa lakaplı eski Özel Harekatçı Binbaşı İlyas K.'nın, Sever'den 5 milyon dolar fidye talep ettiği, bunu talep ederken de "Örgüt seni zengin etti, bize bu parayı vereceksin" diye zorladığı öğrenildi. İstanbul'un sayılı işadamlarından biri olan kuyumcu Sever'in kendilerini örgüt mensubu gibi gösteren Paşa ve adamlarına para vermeye yanaşmadığı kaydedildi. Sever'den istedikleri parayı alamayınca Paşa lakaplı eski Binbaşı İlyas K., bir uzman çavuş ve emlakçı Mine D.'nin aralarında bulunduğu suç şebekesinin kuyumcuyu öldürmeye karar verdikleri ileri sürüldü. Paşa lakaplı İlyas K.'nın kuyumcu Sever'e; "Sen bizi gördün, şimdi bizim seni öldürmemiz gerekiyor... Kusura bakma." diyerek işkence sonrası boynuna bir ip geçirdiği ardından yanındakileri de cinayete ortak etmek için hep beraber ipi tutmaya teşvik ettiği belirtildi. Elmadağ Deliler Köyü'nde boğazına ip geçirilen Sever'in boğulduktan sonra yine ilçenin başka bir köyü olan Edige köyüne getirilerek burada Ustabay Çiftliği girişinde tespit ettikleri boş bir tarlaya gömdükleri ortaya çıktı. Sever'in kazılan yere gömüldükten sonra toprağın üzerinin buğday samanlarıyla örtüldüğü, aracının da Yozgat'ın Yerköy ilçesine götürülerek burada yakıldığı bildirildi.

10 gündür kayıp olan Sever'in ailesinin polise başvurması ve Başbakanlık'tan yardım istemesi üzerine harekete geçen güvenlik güçleri, kuyumcunun son olarak arsa bakmaya gittiği Gebze'deki güvenlik kamerasından görüntüleri bulundu. Kamera görüntülerinde tespit edilen Sever'in yanındaki emlakçı Mine D.'nin izini süren emniyet güçleri, başında Paşa lakaplı İlyas K.'nın bulunduğu şebekeye ulaştı. 6 kişilik şebekenin Pendik'te bir çok kuyumcu dükkanı bulunan Sever'i fidye için Gebze'den kaçırdıkları ileri sürüldü. Çete üyelerinin Sever'den para alamamaları üzerine önce işkence ettikleri, sonra da iple boğarak öldürdükleri belirtildi. Öldürülen kuyumcunun cesedi Paşa ve adamlarının yer göstermesiyle dün gece Elmadağ'da bulundu.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :