vahşilikte batıya hiç kimse erişemez

vahşilikte batıya hiç kimse erişemez

Şeriat ilan edilen Swat vadisinden yayınlanan görüntüler Türk ve dünya medyasına malzeme oldu. Ama Batılı işgalcilerin yaptığı işkencelerin görüntüleri çabuk unutuldu.

Pakistan’ın geçen ay önce kendi toprağı Swat vadisinde şeriat kurallarının geçerli olacağını kabul etmesinden sonra Taliban, şeriat hükümlerini uygulamaya başladı.

Taliban'ın fuhuş yapan kadınları recm ettiği, hırsızlık yapanların el ve kollarını kestiği, cinayet işleyenlerin kılıçla başları uçurulduğu ve hafif suç işleyenlerinse kırbaçlandığı öne sürülüyor. Alman ZDF Televizyonu, bu vadide işlenen “hafif suç”a ilişkin ceza görüntülerini yayınladı.

Gözleri bağlı suçlu herkesin gözleri önünde meydanda Taliban üyeleri tarafından dövülerek “cezasını” çektiği belirtilen, ZDF'de yayınlanan bu görüntüler Türk medyasına da malzeme oldu. Doğan Medya Grubu'na ait bazı basın yayın organları tarafından haber "dehşet görüntüleri" şeklinde verildi.

Swat vadisinde neler olduğu bilinmez ama Batılı güçlerin, Filistin'de, Irak'ta, Afganistan'da ve Afrika ile dünyanın bir çok ülkesinde nasıl işkenceler yapıp vahşete imza attığını herkes biliyor.


Milliyet'in internet sitesi Swat vadisindeki ceza işlemini görüntüler eşliğinde verirken, Hürriyet sadece fotoğrafı yayınlamakla yetindi. Çünkü görüntüler aslında haberlerde verildiği gibi sert bir cezanın uygulanmadığını gösteriyordu. Ama Hürriyet ise sadece fotoğrafı yayınlarak "işte şeriatın gerçek yüzü" mesajı verdi.





Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :