Vakıf Gureba'nın ismi bile değişti

Vakıf Gureba'nın ismi bile değişti

Osmanlı'nın fakir ve gariplere hizmet vermesi için kurduğu Vakıf Gureba Hastanesi, tıp fakültesine dönüştürüldükten sonra asli kimliğini kaybetti.

Müslüman gariplere hizmet vermek için kurulan hastaneyi şimdi zengin firmalar işletiyor! Hastanenin ismi bile değişti...

2 yıl önce özel tıp eğitimi veren bir vakfa devredilen Vakıf Gureba Hastanesi servislerinin tek tek özelleştirildiği ortaya çıktı. Yoksulların ücretsiz tedavi edilmesi için Osmanlı hanedanı tarafından yaptırılan hastanede şimdi büyük tıp firmaları faaliyet gösteriyor.
 
Laboratuarı Acıbadem Hastanesi işletirken, radyoloji ünitesinin işletme hakkını ise Medical Park aldı. Onkoloji ve nükleer tıp servisleri ise MNT firması tarafından işletiliyor.
 
Yoksullara ücretsiz sağlık hizmeti vermek için 167 yıl önce kurulan Bezmi Alem Valide Sultan Vakıf Gureba Hastanesi geçtiğimiz yıllarda paralı eğitim veren bir vakıf üniversitesine devredilmişti. 25 Ekim 2010'da Bezmialem Vakıf Üniversitesi Tıp Fakültesi olarak çalışmaya başlayan hastanenin birçok servisinin tek tek özelleştirildiği ortaya çıktı.
 
Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün kaynaklarıyla yenilenerek içine birçok servis kurulan Vakıf Gureba o haliyle özel bir vakıf üniversitesine devredilmişti. Ücretli tıp eğitimi veren vakfın bütün haklarını aldığı hastanenin şimdi parça parça özelleştirildiği öğrenildi. Hastane içinde faaliyet gösteren laboratuar servisinin Acıbadem Hastanesi tarafından işletildiği belirtilirken Radyoloji ünitesinin işletim haklarının ise Medical Park'ta olduğu onkoloji ve nükleer tıp servislerinin ise MNT firmasını verildiği ortaya çıktı.
 
Kemoterapi cihazı çürümeye terkedildi
 
Hastane içindeki kaynaklar ilginç bir iddia da bulundu. Hastanenin onkoloji servisinde kemoterapi cihazının hiç kullanılmadığı ve hastaların Samatya Devlet Hastanesi'ne yönlendirildiği öne sürülüyor. İddiaya göre onkoloji servisi işletmesini devralan firmanın Vakıf Gureba Hastanesi'ne gelen hastaların ödediği ücretten yüzde 20 pay alıyor. Diğer hastanede ise bu payın yüzde 50'ye kadar çıktığı ifade ediliyor. Adını açıklamak istemeyen bir hasta kendi başına böyle bir durumun geldiğini ve "cihaz arızalı bahanesiyle" kendisini diğer hastaneye yönlendirdiklerini anlattı.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum