Vakıf Gureba'da menenjit paniği

Vakıf Gureba'da menenjit paniği

Vakıf Gureba Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gelen ve menenjit hastası ileri sürülen bir kişi, hastane koridorlarında hiçbir önlem almadan dolaşınca, hastanede panik yaşandı.

Hastanede 5 saat süre ile karantina uygulandı. Menenjit hastası olduğu ileri sürülen vatandaş ise Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi.



Vakıf Gureba Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne, akşam saatlerinde bir yakınını ziyaret etmek için gelen bir şahısta, menenjit hastalığı tespit edildiği ileri sürüldü. Hastane koridorlarında hiçbir önlem almadan dolaşan menenjit hastası şahıs, doktorların dikkati ile hemen karantinaya alındı. Nöbetçi doktorların talimatı ile hastanenin içinde ve bahçesinde de 5 saat karantina uygulandı. Hastalara, hasta yakınlarına ve hastanede çalışan bütün personele maske dağıtıldı. Hastanenin acil servisine durumu çok acil olmayan hiçbir hasta bir süreliğine alınmadı. Menenjit hastası olduğu öne sürülen şahıs, bir ambulansla Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Kliniği'ne sevk edildi.


Yakınını muayene ettirmek için hastaneye geldiğini söyleyen bir vatandaş, "Hastaneye geldiğimizde bize bu maskelerden verdiler. Neden takmamız gerektiğini de bilmiyorum. Sanırım bir hasta varmış, bulaşıcı olabilir diyorlar" şeklinde konuştu. Konuyu haberleştirmek için hastaneye gelen basın mensupları da maske taktı. Geçtiğimiz günlerde, hastanelerde bazı hastalarda domuz gribi virüsü tespit edildikten sonra benzer karantina uygulaması yapılmıştı.

Etiketler :