Vali Mutlu'dan 1 Mayıs açıklaması

Vali Mutlu'dan 1 Mayıs açıklaması

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, DİSK Başkanı Beko ile yaptığı görüşme sonrası açıklama yaptı

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, sendika temsilcileriyle görüştü.  İstanbul Valisi Mutlu, yaptığı açıklamada, Atatürk Anıtı'na çelenk bırakma ve Kazancı Yokuşu'nda anma etkinliğine destek vereceklerini belirterek, sendikalara Yenikapı'da kutlama yapmalarını önerdiğini ifade etti.

Vali Mutlu'nun açıklamalarından satırbaşları:

- Henüz daha Valiliğimize 1 Mayıs ile resmi müracat yok. Resmi olarak cevap işlemi söz konusu olmamıştır. Karşılıklı olarak tutum ve düşüncelerimizi paylaştık. Taksim'in işçilerimiz için çok önemli bir meydan olduğunu belirttim.

- Atatürk Anıtı'nda ilgililerin çelenk sunma merasiminin gerçekleşmesinin anlamlı olduğunu ifade ettim. Ayrıca Kazancı Yokuşu'nda hayatını kaybeden işçilerimizi rahmetle anıyorum. Anma seramonisinin gerçekleşmesi gerektiğini belirttim. Anma etkinliğini destekleyeceğimizi söyledim. Miting konusunda ise İstanbul'da toplantı ve gösteri, yürüyüş yapmakla ilgili yeni bir dönem başlatıldığını ifade ettim. Sendikalara Yenikapı'da kutlama yapmalarını önerdim.

DİSK'TEN AÇIKLAMA: TAKSİM'DEN VAZGEÇMEYİZ

Görüşme sonrası ilk açıklamayı yapan DİSK Başkanı Kani Beko,  "Vali, kutlamaların Taksim dışında başka yerlerde yapılmasını önerdi ama biz Taksim'de kutlama yapmaktan vazgeçmeyeceğiz" dedi.

 

Kaynak: Haber7

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.