Vali Yardımcısı İstiklal Marşı'nı Okutmadı

Vali Yardımcısı İstiklal Marşı'nı Okutmadı

Vali Yardımcısı Egemen, "Kapalı alanlarda İstiklal Marşı okunmuyor. Bunun genelgesi var" dedi.

İş Kurumu (İşkur) Erzurum İl Müdürlüğü tarafından 30 Eylül - 28 Kasım tarihleri arasında düzenlenen girişimcilik kursunu başarıyla tamamlayan kursiyerler için Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) salonunda sertifika töreni düzenlendi. Törende, İstiklal Marşı'nın banttan çalınması için hazırlık yapılırken Vali Yardımcısı Ertuğrul Egemen, törenin İstiklal Marşı çalınmadan başlatılmasını istedi.

KAPALI ALANLARDA İSTİKLAL MARŞI OKUNMUYOR

Gelişmeler üzerin soruları cevaplayan Vali Yardımcısı Egemen, "Kapalı alanlarda İstiklal Marşı okunmuyor. Bunun genelgesi var. Bakın, bu araştırılması gereken bir konu değil mi? Biz kafamıza göre hareket etmiyoruz. Yani genelgesi mevzuatı olmayan işi biz yapmayız" diye konuştu.

TOPLANTI AYAĞA KALKMAYANLARI DA UYARMIŞTI

Geçen Ekim ayında İl Tütün Kontrol Kurulu toplantısına başkanlık etmek için salona giren 35 yaşındaki Vali Yardımcısı Ertuğrul Egemen, ayakta karşılama yapılmadığı için kamu kuruluşlarının müdürleri ve sivil toplum kuruluşları temsilcilerini uyarmıştı. Salonda yerine geçen Egemen, "Bizim devlet geleneğimizde içeriye büyük girdiği zaman ayağa kalkılır. Tabii bizi tanımadığınıza vereceğiz. Ama bir daha böyle bir şey görmek istemiyorum" diyerek tepkisini dile getirirken, Baro Başkanı Faruk Terzioğlu bu sözler üzerine salonu terketmişti. 

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.