Vali'den Baykal'a Suikast Açıklaması

Vali'den Baykal'a Suikast Açıklaması

İstanbul Valisi Muammer Güler, CHP lideri Baykal'a suikast iddiaları ile ilgili sorulara cevap verdi.

İstanbul Valisi Muammer Güler, 15 Nisan tarihi itibarıyla İstanbul Emniyet Müdürlüğü haber merkezine CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'a yönelik eylem yapılacağına ilişkin elektronik posta yoluyla bir ihbar ulaştığını ve hiç gecikmeden, gerekli önleyici tedbirleri almak üzere Ankara Emniyet Müdürlüğüne bildirimde bulunulduğunu bildirdi.

Güler, Yenikapı Mevlevihanesi'nde Vakıflar Genel Müdürlüğünce restore edilen vakıf eserlerinin toplu açılış töreni öncesi basın mensuplarına, Baykal'a yönelik suikast ihbarıyla ilgili açıklama yaptı.

Televizyonlarda, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'a yapılacak bir eylem ihbarıyla ilgili açıklamaların yer aldığını hatırlatan Güler, şunları kaydetti:

''15 Nisan tarihi itibarıyla İstanbul Emniyet Müdürlüğü haber merkezine email yoluyla bir ihbar mektubu intikal etmiştir. O ihbar mektubu üzerine emniyet müdürlüğü derhal, hiç gecikmeden, gerekli önleyici tedbirleri almak, bilgilendirilmek ve koruma tedbirlerini en üst düzeyde sağlamak üzere Ankara Emniyet Müdürlüğüne gerekli bildirimde bulunmuştur. Hiçbir gecikme yoktur. Bunun dışında gerekli araştırmaya başlanmıştır. Konu Şişli Cumhuriyet Başsavcılığı'na intikal ettirilmiştir. Halen de araştırması ve diğer işlemleri Şişli Cumhuriyet Başsavcılığı'nın koordinesinde yürütülmektedir.''

Bütün adli işlemlerin, ilgili adli makamların talimatları üzerine yürütüldüğünü, herhangi bir gecikmenin olmadığını anlatan Güler, ''13'ünde yapılacağı ifade edilen eylemle ilgili emniyete ayın 13'ünde değil, 15'inde bildirimde bulunulmuştur. Derhal kanunun gereği yapılmıştır. Yetkililere de CHP Genel Başkan Yardımcısına da İstanbul Emniyet Müdürlüğünde müdürümüzün ve ilgili yetkililerin bilgilendirmesi olmuştur'' dedi.

Güler, bir gazetecinin ''İhbar mektubunun Önder Sav imzalı olduğu söyleniyor'' demesi üzerine de ''Emailde imza yok. Emaildeki adres emniyet müdürlüğü tarafından araştırıldı. Bir ikamet olmadığı, boş bir inşaata ait olduğu belirlendi. İsmi geçenlerle ilgili olarak gerekli araştırma yapılıyor'' diye konuştu.

Etiketler :