Vali'den Zaman'ın manşetine sert yalanlama

Vali'den Zaman'ın manşetine sert yalanlama

Iğdır Valisi Davut Haner, Zaman Gazetesi’nin Iğdır’da hain saldırıda 13 polisin şehit olması ile ilgili “Göz göre göre vuruldular” başlıklı manşet haberini yalanladı.

Vali Haner, şehit polislerin zırhlı araç talep ettiklerinin fakat risk az diye verilmediği bilgisinin yanlış olduğunu belirterek, "Acı olayda patlamaya maruz kalan araçlar da zırhlı araçlardır. Personelimizden zırhlı araç esirgenmesi söz konusu değildir" dedi.

Vali Davut Haner valiliğin internet sitesinden de yayınlattığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: Bazı basın yayın organlarında ilimizde dün meydana gelen ve derin acıya sebep olan 13 polisimizin şehit olduğu olay ile ilgili olarak bu acıyı artırıp toplumda infial ve derin çatlaklara sebep olacak şekilde haberler yer aldığı gözlemlenmiştir. Bu haberlerde şehit olan polislerin zırhlı araç istedikleri ama verilmediği şeklinde gerçeğe aykırı ifadeler yer almaktadır. Oysaki Dilucunda görev yapan polis memurları zırhlı araçlarla ve zırhlı koruma ekipleriyle görev yerine gidip gelmekteydiler. Dünkü acı olayda patlamaya maruz kalan araçlar da zırhlı araçlardır. Personelimizden zırhlı araç esirgenmesi söz konusu değildir. Personelimiz baştan beri bölgedeki risklere karşı tedbirli olmaları konusunda da sürekli uyarılmaktadır. Bu tür yanlış haberler acıyı artırmaktan, en çok ihtiyaç duyduğumuz birlik ve beraberliğe zarar vermekten başka bir işe yaramayacaktır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.