Yakınlarını arayanlara kişi bulucu

Yakınlarını arayanlara kişi bulucu

Van'da dün öğleden sonra yaşanılan deprem felaketinin ardından, bölgede bulunan yakınlarına erişmeye çalışan kişilere yardımcı olabilmek adına 'Google Kişi Bulucu- Person Finder' hizmeti Türkçe olarak kullanıma açıldı.

'Google Kişi Bulucu' uygulaması yardımı ile bölgedeki yakınlarına ulaşamayanlar; aradıkları kişilerin isimlerini listeye girerek, kayıp kaydı verebilir, eğer mevcut ise durumu ile ilgili güncel bilgiye erişebilir, aranan kişiler ile ilgili son durum bilgisine sahip olanlar bilgi girişi yapabilirler.

 

Haber alınan kişilerin durumu ile ilgili güncelleme yaparak, arama-kurtarma calışmalarındaki ekiplere yardımcı olunabilecektir. 'Google Kişi Bulucu' hizmetinden faydalanmak için- http://turkey-2011.googlepersonfinder.appspot.com/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

 

Google Kişi Bulucu- Person Finder: Google Kişi Bulucu- Person Finder, Ocak 2010 yılında Haiti'de yaşanılan deprem felaketinin ardından, yakınlarına erişmeye çalışan kişilere yardımcı olabilmek, onları buluşturmak için geliştirilmiş bir uygulamadır.

 

Kişi bulucu yardımı ile; aranılan kişiler ile ilgili güncel durum bilgilerine tek bir kaynaktan erişim imkanı sağlanmaktadır. En son Japonya'da yaşanılan Tsunami felaketinde 'Google Kişi Bulucu- Person Finder' yardımı ile 600.000 kişinin kayıtları girilmiştir. Daha ayrıntılı bilgi için; http://www.google.org/personfinder/global/howitworks

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.