Van'da sanayide adeta bir devrim yaşanıyor

Van'da sanayide adeta bir devrim yaşanıyor

Van'da yaşanan depremler sonrası hayat yeni yeni normale dönerken, sanayide adeta bir devrim yaşanıyor..

Organize sanayi bölgesinde özellikle inşaat ve gıda sektöründe yeni fabrikalar art arda açılırken, 5'i yabancı olmak üzere 126 yatırımcı da Van Organize Sanayi Bölgesi'nde fabrika kurmak için yer tahsisi bekliyor. Van OSB Başkanı Sinan Hakan, "Son dönemdeki teşviklerin yanı sıra Van'ın bölgeye hakim bir konumda olması sanayicinin iştahını kabartıyor. Depremden sonra adeta sanayide devrim yaşıyoruz" dedi.

Kent, geçen yıl 23 Ekim'de Richter ölçeğine göre 7.2 ve 9 Kasım'da 5.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından yaşanan göçle ölü bir kente döndü. Göç edenlerin dönmeye başlamasıyla hayatın normal akışına girmeşe başlarken, sanayide hızlı bir gelişme yaşanıyor. Van Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Sinan Hakan, bunu deprem sonrası sanayi devrimi olarak yorumladı. Hakan, yatırım yapmak isteyen firmalara yer tahsisi konusunda yoğun bir çalışma içine girdiklerini söyledi. Özellikle gıda ve inşaat alanında farklı üretim tekniklerinin geliştirildiğini belirten Hakan, Van'ın önümüzdeki günlerde altın çağını yaşayacağını anlattı.

126 YATIRIMCI FABRİKA KURMAK İÇİN SIRA BEKLİYOR

Deprem sonrası karamsar bir tablonun çizildiğini belirten Hakan, sanayiciler olarak hiçbir zaman umutlarını kaybetmediklerini söyledi. Van OSB'de yakında ihtisaslaşmış firmaların ön plana çıkacağına ve bazı markaların söz sahibi olacağına dikkat çeken Hakan, "Deprem sonrası Van'da sanayi bakımından önemli adımlar atıldı. Özellikle son teşviklerden sonra Van'da yatırıma büyük bir ilgi oldu. Öte yandan Van çok kısa bir süre sonra Ortadoğu'nun da içinde bulunduğu sanayi merkezi konumuna gelecek. Şu anda 126 firma Van OSB'de yatırım yapmak için sıra bekliyor. OSB içinde yeni bir etabın alt yapısını tamamlamaya çalışıyoruz. Bu sıra bekleyen yatırımcılar içinde yabancı sermayeli 5 dev firma da bulunuyor. Van'da saniyicilik ve üretim bir kültür haline geldi. İstihdam da hızla artıyor" diye konuştu.

vanda-deprem-sonrasi-sanayi-devrimi-dha-87f234ef0a017fde95c01ef4204a9c9e-5-t.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.