Varto'da PKK çökertildi

Varto'da PKK çökertildi

Muş'un Varto İlçesinde düzenlenen operasyonlar sonucunda teröristlere ait çok sayıda mühimmat ele geçirildi.

Muş 'un Varto İlçesinde 23 Mayıs akşamı evine giderken pusuya düşürülerek şehit edilen jandarma Astsubay Erdinç Aydın'ın ardından bölgede başlatılan operasyonlarda şimdiye kadar 3'ü ölü, 2'si yaralı ve biri sağ olmak üzere toplam 6 terör ist etkisiz hale getirildi. Teröristlerin yer göstermesi sonucu çok sayıda mühimmat ele geçirildi.

Evli ve iki çocuk babası Jandarma Astsubay Erdinç Aydın'ın şehit edilmesi ile birlikte 24 Mayıs sabahı Varto ilçesine bağlı Armutkaşı ile Yılanlı köyü kırsalında terör örgütüne yönelik operasyon başlatıldı. İl Jandarma ve Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekiplerler tarafından kara ve havadan sürdürülen operasyonlarda bugüne kadar Armutkaşı'nda 3 terörist ölü ele geçirildi. Teröristlerin üzerlerinde 4 Kaleşnikof piyade tüfeği, 2 tabanca, 5 el bombası, 2 dürbün, 12 elektrikli fünye, 3 örgüt kıyafeti, 3 sırt çantası, çok sayıda döküman, patlayıcı madde yapımında kullanılan elektronik malzeme bulundu.

Öte yandan Yılanlı bölgesindeki operasyonda ise bölücü terör örgütü üyesi 3 terörist ile karşılaşıldı. 'Dur' ihtarına ateşle karşılık verilmesi üzerine çıkan silahlı çatışmada, 2 terörist yaralı, 1 terörist de sağ olarak silahları ile birlikte etkisiz hale getirildi. Operasyonda etkisiz hale getirilen teröristin yer göstermesi sonucu toprağa gömülü olarak 900 gram plastik patlayıcı, 3 el telsizi, 1 araç telsizi, 1 digital fotoğraf makinesi, 1 digital kamera, 1 ses kayıt cihazı, 1 el bombası, 4 elektrikli fünye, 1 bomba yapımında kullanılan lehim takımı ve 5 DVD bulundu.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.