'İktidara Gelişimiz ‘boru’ yada ‘kağıt Parçası' Değil'

'İktidara Gelişimiz ‘boru’ yada ‘kağıt Parçası' Değil'

İktidara her seferinde yükselerek geldiklerini belirten Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, “Bu ‘boru’ değil’ biri kaldırıp da ‘bu borudur’ demiş veya ‘kağıt parçası’ göstermiş.

Bu ondan değil. Önce yüzde 35, ardından yüzde 47 sonra da yüzde 52. Her baba yiğidin işi değil bu. Her seçimde oyumuzu arttırarak geliyoruz. Gururlanma padişahım senden büyük Allah var. Gururlanmıyorum. Allah’a hamdetmek için söylüyorum bunu.” dedi.

Antalya’nın Alanya İlçesinde bulunan Başbakan Yardımcımsı Bülent Arınç, Belediye Başkanları ve Sivil Toplum Kuruluşları Örgütleri’nin Başkanlarıyla Alanya Ticaret ve Sanayi Odası’nın (ALTSO) meclis salonunda bir araya geldi. Sivil Toplum Örgütleri ve Belediye Başkanlarının sorularını yanıtlayan Arınç, her seferinde iktidara yükselerek geldiklerini söyledi.

Arınç, “10 sene oldu. 3 defa yükselerek iktidara geliyoruz. ‘Boru’ değil bu. Birisi böyle kaldırıp da, ‘Bu borudur’ demiş veya ‘kağıt parçası’ göstermiş. Ondan değil bu. Önce yüzde 35, ardından yüzde 47 sonra da yüzde 52. Her baba yiğidin işi değil bu. Her seçimde oyumuzu arttırarak geliyoruz. Gururlanma padişahım senden büyük Allah var. Gururlanmıyorum. Allah’a hamdetmek için söylüyorum bunu. Ama biz seçmenin oyunu alıyoruz. Bu seçmen öyle herkese de oy vermiyor. Millet güveniyorsa, inanıyorsa, eliyle tutabiliyorsa bu hükümetin getirdiğini, hastanelere bakıyor 'bu yoktu' diyorsa, okula bakıyor 'bu yoktu' diyorsa, yola bakıyor, kaymak gibi, hizmetleri görüyor ve oyunu kullanıyor.” diye konuştu.

YABANCIYA MÜLK SATIŞI KANUNUNU ÇIKARINCAYA KADAR HAKSIZ ELEŞTİRİLER ALDIK

Görüşülecek kanunlar kapsamında birinci sırada 2B, ikinci sırada beklenen yani yabancılara mülk satışıyla ilgili kanun bulunduğunu belirten Arınç, kanunun Nisan sonuna kadar çıkabileceğini söyledi.

Yabancıya mülk satışı kanunun Nisan ayı içerisinde hazırlanacağını belirten Arınç, Antalya’ya geldiğinde bazı vatandaşların yabancıya daire satamadıklarından sıkıntılarını ilettiğini belirtti.

Bu konuda çalışma yapıldığını ifade eden Arınç, bu kanun çıkıncaya kadar haksız eleştireler aldıklarını söyledi.

Arınç sözlerine şöyle devam etti: "O kanunu çıkarıncaya kadar ne vatan hainliğimiz kaldı, ne vatanın topraklarını parayla satmamız kaldı. Kulaklarınız çınlasın. Allah bilir kaçınız bu konuda bizim günahlarımızı aldınız. Arkadaşlar biz bu toprağı burada verdiğimiz zaman, sırtına yükleyip kendi memleketine götürmüyor. Bu inşaat sektörü için iyi. Ülkemizde kalıp harcama yapacakları için de iyi bir uygulama olacak. Yani her bakımdan avantajlı ve iyi. Görüşülecek kanunlar kapsamında birinci sırada 2B var. İkinci sırada beklediğiniz yabancılara mülk satışıyla ilgili kanun var. Bana verilen süreç Nisan sonunda çıkabileceği şeklinde.”

81 İLİN 29’U BÜYÜKŞEHİR OLACAK

Nüfusu 750 bini geçen illerin büyükşehir statüsüne getirileceğini belirten Arınç, Türkiye'de 13 büyükşehir bulunduğunu ve 16 ilin daha aynı statüye alınacağını kaydetti.

Son olarak Malatya’nın bu statüye alındığını belirten Arınç, Malatya’nın 750 bine, 10 bin kaldığını, bu açığında adrese dayalı nüfus kayıt sisteminde kapatıldığına dikkat çekti. Malatya’nın, Van’ın büyükşehir olabilecek kapasitede olduğunu ifade eden Arınç, böylece 81 ili 29’nun büyükşehir olacağını söyledi.

ANNEM ALANYA İL OLSUN DİYE BAŞBAKAN ERDOĞAN’A MEKTUP YAZMIŞ

Alanya’nın il olmasına ilişkin taleplerden bir tanesinin de rahmetli annesine mektup yazdırıldığını belirten Arınç, annesinin yazdığı mektubu Başbakan Erdoğan'a gönderdiğini kaydetti.

Arınç, mektupta, 'Bir oğlumda sensin. Alanya’yı unutma' diye yer verdiğini söyledi.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.