İddialar havada uçuşuyor

İddialar havada uçuşuyor

Vatan gazetesi, Genelkurmay'ın YAŞ toplantısında Org.Saldıray Berk'in Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na, Org. Aslan Güner'in de Jandarma Genel Komutanlığı'na getirilmesi için ısrar ettiğini, Hükümet bu talepleri karşılamayınca Genelkurmay Başkanı ve Kuvvet k

Vatan gazetesinin haberi şöyle:

YAŞ öncesi Ankara'da 4 gündür süren kritik toplantılar, Cumhuriyet tarihinin en büyük kriziyle noktalandı. Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Genelkurmay arasındaki görüşmeler hangi noktada tıkandı?

Kulislerden sızan bilgilere göre, Genelkurmay Başkanı ve tüm kuvvet komutanlarının istifa etmesine yol açan gelişme, hükümetin TSK'nın iki talebine olumsuz yanıt vermesi. Genelkurmay, YAŞ toplantısında Org.Saldıray Berk'in Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na, Org. Aslan Güner'in de Jandarma Genel Komutanlağı'na getirilmesi için ısrar etti. Hükümet her iki talebi de olumsuz karşıladı, bu atamalara imza atmayacağını belirtti. 4 gündür yürütülen görüşmelerde bir uzlaşma sağlanamayınca başta Genelkurmay Başkanı olmak üzere kuvvet komutanları istifa kararı aldı.

ASLAN GÜNER:

Napoli/İtalya’da Güney Avrupa Müttefik Kuvvetleri Komutanlığı (Afsouth) Plan Prensipler Başkanlığında Karargâh Subaylığı yapan Orgeneral Güner, 30 Ağustos 2009 tarihinden geçerli olarak Genelkurmay İkinci Başkanlığı'na getirilmişti

Bazı basın organlarında yer alan iddialara göre Aslan Güner'in, Korgeneral rütbesiyle 2007'de İstihbarat Başkanlığı görevini yürüttüğü sırada, "PKK'lıları dinleyeceğiz" gerekçesiyle İsrail'den alınan sistemle, kamuoyunun yakından tanıdığı isimler idinlettiği iddia edilmişti.

EDOK Komutanı Saldıray Berk

30 Ağustos 2007'de orgeneralliğe terfi ederek 3. Ordu Komutanlığı görevine getirilen Berk. 2010 YAŞ kararları ile hükümetin veto etmesiyle Ordu Komutanlığından tenzili rütbe sayılan E.D.O.K.(Eğitim ve Doktrin Komutanlığı)'na getirilmişti.

Orgeneral Saldıray Berk hakkında bazı yayın organlarında ilginç suçlamalarda bulunulmuştu. Berk'e ait olduğu öne sürülen bir ses kaydına dayanılarak  "Bizim görevimiz karakol savunmak değil, Türkiye bir kaosa sürükleniyor" dediği iddia edilmişti.  

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.