Vatan Gazetesi'nin manşeti yalan çıktı

Vatan Gazetesi'nin manşeti yalan çıktı

Vatan Gazetesi skandal manşetlerine bir tane daha ekledi. Gerçekte var olmayan bir ropörtajı Cumhurbaşkanı Gül'ün ağzından vererek sorumsuz gazeteciliğin örneğini gösterdi..

Vatan Gazetesi skandal manşetlerine bugün bir yenisini daha ekledi. Abdullah Gül'ün bugün ve geçmişti hiçbir ropörtaj vermediği Forbes'i kaynak göstererek; gerçekte var olmayan bir ropörtajı Cumhurbaşkanı Gül'ün ağzından vererek sorumsuz gazeteciliğin örneğini gösterdi.

Cumhurbaşkanlığı'ndan söz konusu manşete yalanlama geldi. Vatan Gazetesi internette manşette tuttuğu haberi de açıklama sonrasında yok etti.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezinden yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, ne geçmişte ne de bugün Forbes Dergisine herhangi bir röportaj vermediği açıklandı.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezinden yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, ne geçmişte ne de bugün Forbes Dergisine herhangi bir röportaj vermediği bildirildi.

Yapılan yazılı açıklamada, bugün bazı basın yayın organlarında ''Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Forbes Dergisi'ne mülakat verdiği'' haberleri üzerine açıklama yapılmasının gerekli görüldüğü ifade edildi.

Açıklamada, ''Sayın Cumhurbaşkanımız, ne geçmişte ne de bugün Forbes Dergisi'ne herhangi bir röportaj vermemiştir'' denildi.

İŞTE VATAN GAZETESİNİN SKANDAL HABERİ

Vatan Gazetesi'nin Forbes'e dayandırarak verdiği internet sitesinde de yer alan haberin metni aşağıdaki gibiydi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül Forbes dergisine verdiği röportajda İran konusunda İsrail'in rahat olması gerektiğini söyledi. İran'ın nükleer silah istediğinden şüphesi olmadığını söyleyen Gül, "İsrail korkmasın. İran İsrail'i atom bombasıyla vuramaz. El Aksa Camii ve Filistinliler'in zarar görmesi problem çıkarır" dedi

Forbes'ın dış politika yazarı Claudia Rosett'in Abdullah Gül ile Çankaya'da gerçekleştirdiği röportaj yayınlandı.

Gül'ün İran'ın nükleer bomba elde etmeyi amaçladığı yönündeki kuşkulara katıldığını, hatta İran'ın atom bombası istediğine yönelik hiç şüphesi bulunmadığını söylediğini kaydetti.

İran'ın bu isteğinin Şah dönemine dayanan bir özlem olduğunu belirten Gül, "Ancak endişeye gerek yok" dedi. Gül, "İran, nükleer bombaya sahip olsa bile bunu kullanması Filistinlilere ve El Aksa Camiine zarar verir. Bu yüzden kullanmak kaçınır" diye konuştu.

Nükleer silahların Ortadoğu'dan temizlenmesi gerektiğini söyleyen Gül, Türkiye'nin İran'a daha fazla yaptırıma karşı olduğunu ve izolasyonun sürece zarar vereceğini söyledi.

Gül, askeri operasyona da karşı çıkarak; "Ancak karşılıklı saygıyla bu ülkenin liderlerinin amaçlarından vazgeçmeleri sağlanabilir

Etiketler :