"Vatandaşın hissedeceği bir gaz sıkıntısı yok"

"Vatandaşın hissedeceği bir gaz sıkıntısı yok"

'VATANDAŞIMIZIN HİSSEDECEĞİ BİR DOĞALGAZ SIKINTISI YOK '

 Azerbaycan ve İran Türkiye'ye doğalgaz göndermekte sıkıntı çekiyor. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, konuyla ilgili yaptığı basın açıklamasında önemli açıklamalarda bulundu. Yıldız açıklamasında özetle şunları vurguladı: 'Azerbaycan 'dan şu anda doğalgaz girişi yok. Vatandaşın hissedeceği bir doğalgaz sıkıntısı yok. Sanayi açısından şu anda ilave bir tedbir yok. Herhangi bir tedirginliğe bugün itibariyle gerek yok.'

Şu anda Azerbaycan'dan doğalgaz girişi olmadığını belirten Yıldız, 'Azerbaycan'ın gaz üretiminde temel bir sıkıntı var. İran'dan da gelen doğalgazda bir sıkıntı var . Orada da kompresör arızalı, vatandaşlarımızın hissedeceği bir doğalgaz sıkıntısı olmadan bunlar giderilir diye düşünüyoruz 'dedi.

'VATANDAŞIMIZIN HİSSEDECEĞİ BİR DOĞALGAZ SIKINTISI YOK '

Vatandaşa sirayet ettirilecek bir doğalgaz sıkıntısı olmadığını vurgulayan Bakan Yıldız, 'Hergün yeni bir arıza oluşabiliyor. Bu bizim dışımızda bir işletmecilik, şu anda hem sanayicimiz hem de vatandaşımıza siyaret eden bir durum yok 'diye konuştu.

'Gece, saat 05.00'e doğru düzeltebileceklerini söylediler fakat tekrar bir kısım mekanizmaların donduğunu söylediler 'diyen Taner Yıldız, 'Heryerde hava çok soğuk. Dün Ukraynalı, Cezayirli bakanlarla görüştüm, her biri kendi ülkesinde sıkıntı yaşıyorlar. Fakat bizim elektrik ve doğalgaz konusunda şu anda vatandaşımıza sirayet edecek bir durum yok fakat akşam tekrar değerlendirme yapacağız 'ifadelerini kullandı.

Bakan Yıldız, 'Sağolsunlar hem Azeri hem İranlı kardeşlerimiz ellerinden geleni yapıyorlar, elektrik faturasıyla bunların bir ilgisi yok dolayısıyla bir yansıma olmaz. Hem Azerbaycan'da hem İran'da farklı konularda arıza oldu. İnşallah daha fazla uzun sürmez diye görüşmelerimiz devam ediyor 'dedi.

'A,B,C PLANLARIMIZ VAR ANCAK UYGULAMA İHTİYACI DUYMUYORUZ '

Duruma ilişkin A, B, C planları olduğunu ancak şuan bu konumda olmadıklarını vurgulayan Yıldız, 'Doğudan gelen doğalgaz aktarımı neredeyse 7'de 1 durumuna düştü fakat biz buna ilave tedbirlerle önlem alıyoruz 'şeklinde konuştu.

Bunun zamla, parayla ilgili bir alakasının olmadığının altını çizen Taner Yıldız şunları söyledi:

'Soğuk hava bizim uzun süreden beri bahsettiğimiz yalıtımlar, enerji verimliliği konularını aslında bunlar ön plana çıkarttı. Soğuk havada doğalgaz daha fazla tüketiliyor. Şuanda Ankara'da geçen senenin aynı zamanına göre 1 buçuk kat daha fazla doğalgaz tüketiyoruz. Bizler vatandaşın artı olarak alması gereken bir tedbirin gerek olmadığını bugün itibariyle bildiriyoruz.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.