Ve ABD gizli dev bombasını açıkladı!

Ve ABD gizli dev bombasını açıkladı!

Dünya basını Amerika Birleşik Devletleri'nin üretimini tamamladıklarını ilan ettiği konvansiyel bomba haberleriyle çalkalanıyor.

Bombanın hangi ülkelere karşı üretildiği ise tartışma konusu...

Açıklama Amerikan Hava Kuvvetleri Bakanı Michael Donley'den geldi. Donley'in açıklamasına göre ABD, şu ana kadar üretilmiş en büyük konvansiyonel bombayı üretti. Bombanın en büyük özelliği yerin 70 metre altına yerleştirilerek fırlatılması. MOP, yani dev sığınak delici adı da buradan geliyor. MOP, 2,5 ton yakın patlayıcı taşıyabiliyor. Bombanın kendi ağırlığı ise 13,6 ton.
 
GEREKİRSE KULLANIRIZ
 
ABD, ilk etapda 20 adet üreteceklerini belirttikleri dev bombayı gerektiğinde kullanabilecekleri vurgusu da yapıyor. Dev bomba açıklamasının Suriye'ye mi yoksa İran'a mı karşı üretildiği ise tartışma konusu. Yıllardır İran'a nükleer silahlanma konusunda baskı yapan ABD'nin, Suriye'nin yakın zamanda açıkladığı 'kimyasal silahlarımız var' restine karşı bu dev bomba açıklama tarihini öne aldığı belirtiliyor.
 
MALİYETİ DE KENDİ KADAR BÜYÜK
 
Açıklama Amerikan Hava Kuvvetleri Bakanı Michael Donley, MOP'un test aşamasının uzun yıllar sürdüğünü belirtti. Şu an kullanıma hazır bombanın üretim ve test aşamasında maliyeti 330 milyon dolar...
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.