Ve Youtube açıldı...

Ve Youtube açıldı...

2008 yılında kapatılan sosyal paylaşım sitesi Youtube açıldı.

2008 yılında mahkeme tarafından kapatılan sosyal paylaşım sitesi Youtube iki yıl sonra yine mahkeme karar ile erişime açıldı

Talimatlar gitmeye başladı, Youtube 24 saat içinde her yerde açılacak

Dünyanın en popüler video paylaşım sitesinin yasağı saat 16.30 itibarıyla kalktı. Ankara Cumhuriyet Savcılığı Basın Savcısı Kürşat Kayral'ın kararının ardından Bilgi Teknolojileri İletişim Kurumu'ndaki nöbetçi personel olağanüstü toplandı. 100'e yakın internet servis sağlayıcıya Youtube'un üzerindeki ulaşım yasağının kaldırılması için gerekli yazılar gönderilmeye başlandı. Böylece 2,5 yıldır kapalı olan paylaşım sitesine bu dakikalar itibarıyla ulaşım başladı.

Atatürk'e hakaret içerikli videoların kaldırılmasının ardından Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'na (TİB) gelen yazı üzerine Youtube yasağının kaldırılması üzerine çalışmalar başladı. Edinilen bilgiye göre faksın gereğini yerine getirmek için TİB'deki nöbetçi personel yoğun bir çalışma içine girdi. 100'ün üzerindeki servis sağlayıcılara tek tek yasağın kaldırılması yönünde yazı gönderilmeye başlandı. Bütün servis sağlayıcıların 24 saat içinde söz konusu paylaşım sitesinin açılmasını sağlamaları bekleniyor.

Youtube: İncelemelerimiz sürüyor

Video paylaşım sitesi Youtube, Türkiye'de erişim yasağının nasıl kaldırıldığı konusundaki incelemelerinin sürdüğünü bildirdi.

Youtube yetkililerince yapılan yazılı açıklamada, Türkiye'de bazı kullanıcıların Youtube'a tekrar erişebildikleri bilgisinin alındığı belirtilerek, bu gelişmelerin izlendiği kaydedildi.

YÜKLEYEN KALDIRMIŞ

Açıklamada, ''Türkiye'de kapatmaya neden olan videolar, Youtube tarafından değil, üçüncü bir kuruluş tarafından mevcut 'otomatik telif hakları şikayet' uygulamamız kullanılarak kaldırılmıştır. Bu şikayetin telif hakları politikamıza uygun olup olmadığı ile ilgili araştırmalarımız devam etmektedir'' denildi.

Etiketler :