Vefatının 50. yılında anılıyor

Vefatının 50. yılında anılıyor

Vefatının 50. yılında Said Nursi, Risale-i Nur Enstitüsü tarafından çeşitli kentlerde düzenlenecek etkinliklerle anılacak.

Konuyla ilgili yapılan açıklamaya göre, organize edilen ''Bediüzzaman Haftası'' kapsamında 20 ve 21 Mart tarihlerinde İstanbul'da yapılacak ''V. Ulusal Risale-i Nur Kongresi'', ''Çağımız Sorunlarına Çözüm Arayışları ve Said Nursi Modeli'' başlığıyla düzenlenecek.

Kongrede, ''din ve siyaset'', ''demokrasi ve insan hakları'', ''Kürt sorunu'', ''dünya
barışı'', ''kadın ve aile'', ''insan, iman ve ahlak, eğitim'', ''kültür ve sanat'' ile ''gençlik'' konuları ele alınacak.

İstanbul'daki Haliç Kongre Merkezi'nde 28 Martta yapılacak ''Said Nursi ve Demokratik Açılım'' panelinde ise gazeteci Nazlı Ilıcak, Prof. Dr. Doğu Ergil, Prof. Dr. Mithat Sancar, Kazım Güleçyüz birer konuşma yapacak.

İstanbul dışında, 20 Martta Tokat'ta ''Demokrasi ve İnsan Hakları'', Kocaeli'nde ''Said Nursi, Toplum ve Gençlik'', 21 Martta Kahramanmaraş'ta ''Bediüzzaman'a Göre Demokrasi ve İnsan Hakları'', Çorum'da ''Demokrasi ve İnsan Hakları'', 24 Martta Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde ''Yüz Yıllık Süreçte Bediüzzaman ve Demokratik Açılım '', 26 Martta Ordu'nun Fatsa ilçesinde ''Said Nursi ve Demokratik Açılım'', Şanlıurfa'da ''Said Nursi ve Demokratik Açılım'', 27 Martta Ordu'da ''Said Nursi ve Demokratik Açılım'', Adıyaman'da ''Said Nursi ve Demokratik Açılım'' Şanlıurfa'nın Birecik ilçesinde ''Yüz Yıllık Süreçte Bediüzzaman ve Demokratik Açılım'', 4 Nisanda Eskişehir'de ''Yüzyıl Önceki Müjde'', Kırıkkale'de ''Dünya Barışı ve Gençlik'', İzmir'de ''Said Nursi ve Demokratik Açılım'' ve 18 Nisanda Trabzon'da ''Said Nursi ve Demokratik Açılım'' etkinlikleri düzenlenecek.

Etiketler :