Vekillik BORSASI Açıldı

Vekillik BORSASI Açıldı

Seçimler yaklaşırken Rize'den adaylık için ismi açıklananlara sanatçı İsmail Türüt de eklendi. Türüt, adaylığını canlı yayında duyurdu!

Dün akşam katıldığı canlı yayın programında sunucunun, “Siyasete girmeyi düşünüyor musun?” sorusuna, “Çok ciddi düşünüyorum. Her Karadenizli anasından siyasetçi doğar.” şeklinde cevap veren İsmail Türüt “Rize’yi biraz boş gördüm. Kusura bakmayacaklar, Karadeniz’i özellikle memleketim Rize’yi kültür elçisi olarak temsil ettim. En büyük siyasetçiden daha fazla temsil ettim. Hiçbir siyasetçi memleketini benim kadar reklam edemez. Karadeniz’in muhlamasını ulusal kanalda ilk çeviren adamım. Benimle o konuda yarışamazlar. Oy zamanı gelince gidiyor memlekete, Rize’ye; Rizeliyiz diyorlar. Ondan sonra çoğunu bir daha bulamıyorsun. Ama 365 gün Rizeli var. Müsaade edin de sıra bize de gelsin.” dedi.

“Hemşerilerimden bir ricam olacak” diyen Türüt, “Şöyle beni bir meclise yollayın, eğer sizi temsil edemezsem o oylar bana haram olsun. Eğer layık olamazsam Allah beni kahretsin. Karadenizliyim, Rizeliyim. Bir dönem olsa da temsil etmeyi düşünüyorum. Çok yorulacağımı biliyorum. Andon’daki Memiş dayıda bile benim telefonum vardır. Telefonumu hiç değiştirmedim. Beni sanat alemi değiştirmedi siyaset de değiştiremez. Ama yükümün ağır olacağını biliyorum.” diye konuştu. (Kaynak: Pazar53)

Etiketler :