Venedik İtalya'dan ayrılmak istiyor

Venedik İtalya'dan ayrılmak istiyor

İtalya'da Venedik'e bağlı kısmi özerk bölge olan Veneto'da internet üzerinden düzenlenen gayri resmi referandumda İtalya'dan ayrılma isteği onaylandı. Bölge halkının yüzde 89'u Veneto bölgesinin bağımsız olması yönünde oy kullandı.

Plebiscito.eu" sitesinde düzenlenen gayrı resmi referanduma yaklaşık 2 milyon 360 bin kişi katıldı. Katılımcı sayısı Veneto bölgesi seçmen sayısının yaklaşık 73%'üne tekabül edirken geçtiğimiz pazar günü başlayıp dün akşam saatlerinde sona eren oy verme işleminden sonra sonuçlar Treviso kentinde düzenlenen bir gecede açıklandı.

"Bağımsız Veneto" referandumu öncüsü Giovanni Dalla Valle bölgenin Roma'ya bağlı İtalyan devletini vergilerle beslemekten ve İtalyan bürokrasisinden kurtulmak istediklerini belirtirken oylama sırasında edindikleri tecrübeleri İtalya'nın diğer bölgelerinin kullanımına açacaklarını ifade etti.

Veneto Bölgesel Yönetimi Başkanı Luca Zaia ise online referandumun Veneto halkının konuya modern bakışını ifade ettiği belirtti ve sonuçların resmi bir referandumun öncüsü olabileceğinin altını çizdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.