Volkswagen’deki emisyon skandalı satışları vurdu

Volkswagen’deki emisyon skandalı satışları vurdu

Dünya’nın en büyük otomobil firmalarından Volkswagen’de yaşanılan emisyon skandalı satışların düşmesine neden oldu.

ABD Çevre Koruma Dairesi (EPA) tarafından, dizel motorlu araçlardaki emisyon değerleri manipülasyonunun ortaya çıkarılması Volkswagen’i 80 yıllık tarihinin en derin krizine sürükledi.

Emisyon skandalının ortaya çıkmasının ardından Volkswagen’in otomobil satışlarındaki gerileme artık rakamlara yansıdı. Skandalın ortaya çıkmasının ilk ayında AB piyasalarındaki satışlarda önce durgunluk sonra düşüş yaşandığı ortaya çıktı. İngiltere'de satışları geçen yıla göre bile yüzde 9,8 oranında düşüş yaşanırken, İtalya’da otomobil piyasasında 8,6 oranında artış, Volkswagen satışlarında 7’lik bir düşüş yaşandığı belirtildi.

Fransa ve Almanya pazarında daralmanın yüzde 2’lere kadar çıktığı vurgulandı.Volkswagen otomobil satışlarında olduğu kadar dünya borsalarındaki kaybıyla da şirketi zor duruma düşürdü. Firma emisyon skandalı ardından uğradığı zararın en aza indirebilmek için emisyon skandalında ismi geçmeyen modelleri daha fazla satabilmek için kampanyalar yaparak satışı arttırmayı deniyor. 8,5 milyon otomobili servise çağırmak zorunda kalan Volkswagen, benzin motorlu 800 bin aracın yakıt sarfiyatını düşük göstererek karbondioksit emisyon değerlerini manipüle ettiğini de itiraf etmek zorunda kalmıştı.

İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.