Volkswagen'e bir darbe daha yasaklandı!

Volkswagen'e bir darbe daha yasaklandı!

Dünyaca ünlü Alman otomobil markası Volkswagen'ın İsviçre'de satışı geçici olarak durduruldu.

İsviçre, Volkswagen'in dizel motorlu modellerinin ülkede satışını geçici olarak durdurdu. 

Ülke, modellerin bazı sera gazı salınımı testlerinden geçememiş olabileceği nedeniyle böyle bir karar aldığını açıkladı.

BBC'nin haberine göre, bu kararın ülkede henüz satılmamış ya da kayıt altına alınmamış 180 bin modeli etkileyebileceği ifade ediliyor.

İsviçre bu kararı almadan önce, otomobil devi Volkswagen, ABD'deki testlerde salınımlarla ilgili hileye başvurduğunu açıklamıştı. 

Böylece, İsviçre, yeni Volkswagen dizel motorlu araçların satışını yasaklayan ilk ülke oldu.

Yasağın, Euro5 emisyonu kategorisinde ve 2009 ila 2014 yılları arasında üretilen Audi, Seat, Skoda ve Volkswagen model dizel motorlu araçları kapsadığı belirtildi. Daha önce satılan araçların ise yasak kapsamında yer almadığı bildirildi.

ABD Çevre Koruma Ajansı (EPA), 18 Eylül Cuma günü, Volkswagen'in ABD'de sattığı bazı dizel motorlu araçların, yanıltıcı bir yazılımla emisyon testlerinin manüpüle edilmesiyle, çevreyi standartlardan 40 kat daha fazla kirlettiğini açıklamıştı.

Söz konusu manipülasyondan yaklaşık 482 bin dizel aracın etkilendiğini bildiren EPA, VW hakkında para cezası ve ihtiyati tedbir kararı verilebileceğini duyurmuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.