Volkswagen’e bir kötü haber de Almanya'dan

Volkswagen’e bir kötü haber de Almanya'dan

ABD’de yaklaşık 15 milyar dolar ceza ödemesi kararlaştırılan otomobil devi Volkswagen'e bit kötü haber de Almanya'dan geldi.

Süddeutsche Zeitung, NDR ve WDR’in bildirdiğine göre, Braunschweig Savcılığı VW hakkında idari para cezası verilmesi amacıyla soruşturma yürütüyor.

Soruşturmayla Volkwagen’in emisyon skandalı nedeniyle elde ettiği haksız kazancı ceza olarak ödeyebileceği belirtiliyor.

Süddeutsche Zeitung, NDR ve WDR’e açıklama yapan Braunschweig Başsavcısı Klaus Ziehe, soruşturmanın biri yasalara aykırılık nedeniyle para cezası, diğeri de dünya çapında 11 milyon manipüle edilmiş aracın satışından elde edilen haksız kazancın iadesi olmak üzere iki yönlü yürütüldüğünü doğruladı.
 
Soruşturma sonucunda VW’nin yasalara aykırı davrandığı tesbit edilirse, sağlanan ekonomik avantajın İdari Suçlar Kanunu’nun 17 Bölüm/4 gereğince geri alınması söz konusu. Braunschweig Savcılığı’nın VW’ye açıklama yapması için süre tanıdığı öğrenildi.
 
Siemens ve MAN şirketlerinin dünya çapında rüşvet verdiğinin ortaya çıkmasıyla, söz konusu yasa maddesi uyarınca ceza aldıklarına dikkat çekiliyor. Münih Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma sonucunda Siemensyaklaşık 600 milyon, MAN ise 150 milyon Euro para cezası ödemek zorunda kalmıştı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.