Washington Times YAZDI

Washington Times YAZDI

Washington Times gazetesi, ABD ile yakın ilişkileri olan Müslüman bir NATO müttefiki olan Türkiye'nin Amerikan Kongresi'nde uzun yıllardır ayrı bir yeri olduğunu savunarak, bu havanın son zamanlarda Ankara aleyhine esmeye başladığını öne sürdü.

Gazete, Ankara'nın giderek İran ve Hamas çizgisine kaydığını iddia ederek, Kongre'deki havanın giderek Türkiye aleyhine döndüğünü ileri sürdü.

Washington Times'e göre, Demokrat Parti New Jersey temsilcisi Frank Pallone, Başkan Barack Obama'ya bir mektup yazarak, “Türkiye'nin Hamas ve El Kaide gibi terörist örgütlerle bağlantısı olduğu bilinen İHH'ya verdiği desteğinö kınanmasını istedi.

Pallone ayrıca, Türkiye'nin Gazze'ye yardım filosuna düzenlenen İsrail baskınına verdiği tepkilerin de kınanması çağrısında bulunarak, "Türkiye gerçekleri görmezden gelmeyi ve olaylara karşı kendi bakışını dayatma yolunu seçti. Bu eski taktiklerin bizi son olaylar karşısında doğru pozisyon almaktan alıkoymasına izin veremeyiz" dedi.

Cumhuriyetçi Temsilciler Meclisi üyesi Mike Pence, Gazze'ye yardım filosunda meydana gelen şiddet olaylarından dolayı yardım gönüllülerini sorumlu tuttu.

Aynı zamanda Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi üyesi olan Pence, geçmişte Türkiye ile ittifakı savunanların bu olay karşısında zor durumda kaldığını iddia etti.

Demokrat Maryland temsilcisi John Sarbanes de, Mavi Marmara'da meydana gelen kanlı baskından dolayı sadece İsrail'in değil, Türkiye'nin de sorumlu tutulması gerektiğini savundu.

Sarbanes, yapılacak bir soruşturmanın, kanlı baskına giden yolda Ankara'nın da sorumluluğu bulunduğunu göstereceğini ileri sürdü.

Washington Times'a göre, Cumhuriyetçi Temsilciler Meclisi üyesi Peter Hoekstra da, Amerikan Kongresi'nde Türkiye'ye ilişkilerin kaygıların giderek arttığını öne sürdü.

cnnturk

Etiketler :