Wisdomnet geleneksel Ribat toplantısını yapıyor

Wisdomnet geleneksel Ribat toplantısını yapıyor

ABD merkezli Wisdomnet geleneksel yaz aile kampı olan Ribat programını bu hafta sonunda Maryland eyaletinde gercekleştiriyor.

 

Amerika yüzyıllık bir dönüşümün eşiğinde. Dönüşümün kökleri derin. İkinci dünyasavaşından sonra Amerika’nın idari ve endüstriyel belkemiğini oluşturan ve onubir süper güç yapan “baby boomers” dönemi bitti. Onların çocukları bir mirasyedigibi, üreten değil tüketen, değerler sistemi altüst olmuş dejenere bir nesil olarak büyüdü. Bu arada korku tüccarlarına ve her türlü aşırılık akımlarının “öteki”yi suçlayıcı kolaycılığına fırsat doğdu. İç dünyası böyle kararmaya başlayan bir ülke 11 Eylül ve peşinden gelen savaşlarla ve global ekonomik ve politik güç kaymalarıyla kaçınılmaz olarak bir dönüşümün eşiğine geldi.

 

Dönüşüm ya ırkçılığın, ayrımcılığın, islam düşmanlığının bugünleri aratacak biçimde artacağı faşist bir yöne doğru olacak ve Amerika kendini yiyip bitirecek; ya da sonzamanlarda “Occupy” hareketinde kendini gösteren daha eşit bir paylaşım ve daha dil bir idare isteyen çoğunluk, ve hızla değişen demografik yapıyla birlikte bir çok alanda ağırlığı artan azınlıkların ülkeye sahip çıkmasıyla ekonomik, politik ve moral gücünü yeniden ihdas edecek.

 

Amerikalı müslümanlar olarak bu süreçte bize önemli roller düşüyor. Kendi

ailemizden başlayarak Amerika’ya sunabileceğimiz değerlerimiz, tecrübemiz ve

bağlantılarımız var. Dünya çapında yükselen yıldızıyla Türkiye bu rolleri daha da

önemli kılıyor.

 

Nereden geldik, nereye gidiyoruz, Amerika’da müslüman tarihi, tecrübesi nedir,

Arap baharı ve diğer global olaylar bu dönüşümü nasıl etkiler, İslam tarihinden

alacağımız örnekler, taşıyacağımız mesaj ne olmalıdır?

 

Bu sorulara bir sivil toplum kuruluşu olan WisdomNet’in 15. Ribat konferansında Türkiye’den ve Amerikan’dan saygıdeğer katılımcılarla cevap aranacak. McHenry,Maryland’da Mayıs 25-28 tarihleri arasında yapılacak Ribat hakkında detaylı bilgi http://thewisdomnet.org/ web sayfasından ve ec@wisdomnet.org email adresinden alınılabilir. 

s


 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.