Yunanistan çıkarsa Türkiye’yi alın

Yunanistan çıkarsa Türkiye’yi alın

Wall Street Journal, Yunanistan’ın AB’den çıkarılması halinde yerine Türkiye’yi önerdi.

YUNANİSTAN’IN Euro Bölgesi’nden çıkarılıp çıkarılmamasına ilişkin tartışmalar tüm hızıyla devam ederken, Amerikan Wall Street Journal’da (WSJ) yayımlanan bir makalede ülkenin bölgeden çıkması durumunda yerine Türkiye’nin alınması çekici bir fikir olarak nitelendirildi. Makalede, zirve için dün biraraya gelen Avrupalı liderlere yönelik olarak “Avrupa liderleri, akşam yemeğinde gözlerini çorbalarından kaldırıp, Türk lokumuna da uzansa iyi olur” ifadelerine yer verildi.

Wall Street Journal’ın ‘Market Watch’ bloğunda Kim Hjelmgaard tarafından kaleme alınan ‘Yunanistan Euro Bölgesi’nden çıkarsa, Türkiye’yi ekleyin’ başlıklı makalede “Yunanistan sonunda Euro Bölgesi’nden ayrılırsa ki bitmek bilmeyen söylentiler böyle bir şeyin olabileceğini gösteriyor, onun yerini Türkiye almalı” ifadelerine yer verildi. Haberde böyle bir olasılığın Ege bölgesinde pek olumlu karşılanmayacağını belirtilirken “Ancak kağıt üstünde bu çekici bir fikir” denildi. Avrupa’nın daha fazla büyümeye ihtiyacının olduğunun sürekli tekrar edilmesine karşılık, Türkiye’nin geçen yıl yüzde 8.5’lik bir büyüme sağladığına işaret edilen haberde “Böyle bir büyüme hızı için Avrupa’daki çoğu ülke sevinçle ellerini ovuşturdu” yorumu da yapıldı.

Gazetedeki makalede “Kabul etmek gerekir ki, Türkiye’nin, Müslüman bir dünya gücü olarak statüsü, Berlin ve Paris’teki yabancı düşmanları için engel. Fakat Türkiye’deki ortalama yaşın Avrupa ortalamalarının çok altında olduğunu anladıklarında, bunu görmezden gelmek için istekli olabilirler” denildi. Gazetedeki aynı makelenin sonunda “Brüksel’de bir kez daha biraraya gelecek olan Avrupa liderleri, akşam yemeğinde gözlerini çorbalarından kaldırıp, Türk lokumuna uzansa iyi ederler” esprisine yer verildi

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.