Xerox, yırtılmayan kağıt geliştirdi

Xerox, yırtılmayan kağıt geliştirdi

Teknoloji şirketi Xerox'un, kağıtlar üzerinde sıklıkla meydana gelen herhangi bir yıpranma veya tahribat sorununu ortadan kaldıran yeni bir kağıt türü geliştirdiği açıllandı.

Xerox Türkiye'den yapılan açıklamada, Xerox'lu bilim adamları tarafından geliştirilen dijital sentetik kağıdın, diğer kağıtlardan farklı olarak yırtılmayan, su geçirmeyen, neme ve yüksek ısıya dayanıklı olma özellikleri ile ön plana çıktığı kaydedildi.

Açıklamada, plastik bazlı bir yapıya sahip olan Xerox dijital sentetik kağıdının, hem geleneksel hem de dijital baskı uygulamaları için sorunsuz bir şekilde kullanılabildiği, ister siyah-beyaz, ister renkli yazıcılarda basılabilen bu kağıdın aynı zamanda matbaacılar ve baskı merkezleri için önemli bir kullanım kolaylığı sunduğu ifade edildi.

Xerox dijital sentetik kağıdının, yırtılmayan ve kolaylıkla silinebilir özelliği sayesinde, baskı sonrası kağıtların yıpranmasını ve kirlenmesini önlemek için yapılan laminasyon (kaplama) işlemini ortadan kaldırdığı, böylece baskı süreçlerindeki iş akışı verimliliğini artırırken maliyeti de azalttığı belirtildi.

Dijital sentetik kağıdının, uzun süre bozulmadan durabilme özelliği ile dış mekan uygulamaları için ''ideal bir ürün'' olma niteliği de taşıdığı kaydedilen açıklamada, ağırlığı 125 ile 510 gram arasında değişen, kalınlığı da 95 mikrondan 350 mikrona kadar olan dijital sentetik kağıdın, restorandaki bir yemek menüsünden bir ürün kataloğuna, diplomadan tapu senedine kadar birçok dokümanda kullanılabileceği bildirildi.

Şu anda ABD ve Batı Avrupa'da satışa sunulan bu kağıt türünün, Türkiye'de de yoğun talep görmesinin beklendiği ifade edilen açıklamada, perakende, otomotiv, sağlık ve eğitim gibi çeşitli sektörlerde kullanılabilecek dijital sentetik kağıdın, Türkiye'deki ofis marketlerde bu yılın sonuna doğru satışa sunulmasının planlandığı kaydedildi.

Etiketler :